Sökning: "lupin"
Visar resultat 21 - 25 av 42 uppsatser innehållade ordet lupin.
21. Blomsterlupinens utbredning och täthet vid asfaltsvägar och grusvägar. : Påverkar vägtypen artens växtsätt?
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Blomsterlupin (Lupinus polyphyllus) är en välkänd invasiv växt i Sverige som frekvent växer i vägkanter. På grund av dess egenskaper, som konkurrensförmåga och kvävefixering, kan den ha negativa effekter på biodiversiteten vid vägkanter, vilket är habitat som utgör en tillflykt för många inhemska ängsväxter. LÄS MER
22. Livscykelanalys av svenskproducerad trindsäd
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Svenskproducerad trindsäd analyserades med hjälp av metoden livscykelanalys (LCA) för att undersöka produktionens miljöpåverkan samt identifiera de delar av produktionen som bidrar mest till miljöpåverkan. Trindsäd är baljväxter som odlas fram till mogen skörd, dvs de tröskas när de är torra. LÄS MER
23. Hur ökar vi användningen av svenskodlad trindsäd som proteinfoder?
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Protein är en livsavgörande komponent i ett fodermedel för animalieproduktion. I Sverige idag är de proteinmedel som används i inblandningen av foder i huvudsak rapskaka (17 % av den totala inblandningen i sålda fodermedel) och soja (10 % av totalen). Trindsäd,förutom soja, står endast för 2 % av ingredienserna av färdigfoder. LÄS MER
24. Blålupin : odling i Sverige, varför och hur? möjligheter och begränsningar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Blålupin (Lupinus Angustifolius L.) är en kvävefixerande baljväxt med hög proteinhalt. Genom en ökad odling i Sverige skulle den kunna bidra till mer varierade växtföljder och en ökad produktion av proteinfoder. LÄS MER
25. Sötlupin som proteinkälla i livsmedel : En näringsmässig och sensorisk undersökning av lupinberikad vetelimpa
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER