Sökning: "malting"
Visar resultat 6 - 10 av 17 uppsatser innehållade ordet malting.
6. Antioxidants (avenanthramides, tocopherols and tocotrienols) in different oat (Avena sativa) cultivars before and after malting
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Interest in oats has increased during recent years because of its health beneficial effects, mainly as foodstuff but also as a pharmaceutical. Oats contain unique phytochemicals, like the oat specific antioxidants called avenanthramides. Oats also contain high levels of unsaturated fatty acids which can lead to oxidation problems during processing. LÄS MER
7. Identification of Mutations in Genes Regulating Culm Length in Malting Barley
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Examensarbeten i molekylärbiologiSammanfattning : Lodging, the tendency in barley to lie down on the ground when exposed to hail and heavy fertilising, is one of the most important traits that barley breeding is trying to remove from the barley cultivars. This may be an even greater challenge when future climate changes may lead to more extreme weather leading to more severe storms with heavy rain and hail. LÄS MER
8. Prototypframtagning av Mälterianläggning
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Industriell teknikSammanfattning : This thesis describes the development of a maltingplant prototype with the capacity of 1ton per cycle. The Prototype is specifically developed for the use of Korngårdens Humle AB that are investigating the possibility to start malting barley for use in beer. LÄS MER
9. Optimal prissäkringsandel : en jämförelse mellan maltkorn och foderkorn
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Spannmålsmarknaden blir allt mer volatil, vilket innebär att riskexponeringen inom lantbrukssektorn ökar. För att minska prissfluktuationerna blir det allt mer aktuellt för lantbrukare att prissäkra sina råvaror och därmed minska riskexponeringen. LÄS MER
10. Mältningens påverkan på sekundärmetaboliter : med fokus på havre och vete
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Havre och vete är två av människans mest förädlade spannmål och används världen över. Nya produkter kommer ut på marknaden hela tiden tack vare nya tekniker i livsmedelsindustrin. Mältningsprocessen har länge används inom öl tillverkningen men har utvecklats mer och mer för att få ut nya produkter. LÄS MER