Sökning: "nedbrytning av kolhydrater"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden nedbrytning av kolhydrater.

  1. 1. The Effect of Calcium on Delignification in Kraft Cooking of Eucalyptus

    Master-uppsats, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Författare :Eashwara Raju Senthilkumar; [2019]
    Nyckelord :Delignification; Carbohydrates; Lignin; Yield; Calcium; Delignifiering; Kolhydrater; Lignin; Utbyte; Kalcium;

    Sammanfattning : Delignifiering under sulfat koket innefattar både kemisk nedbrytning och fysisk upplösning av lignin, för vilket närvaron av oorganiska salter, oorganiska anjoner samt oorganiska katjoner (sammantaget benämnda som "Non-process elements", NPEs på engelska) kan ha inverkan på delignifieringens hastighet. Tidigare studier har funnit att ved med högt kalciuminnehåll är svårdelignifierad och att kalcium har potentiell inverkan på ligninlöslighet och kappatal. LÄS MER

  2. 2. Hållbar boskapsproduktion : växthusgaser från nötkreatur och möjliga strategier för minskade utsläpp

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Julia Bonevik; [2019]
    Nyckelord :koldioxid; lustgas; metan; silvopastoral; ekologisk;

    Sammanfattning : Hållning av nötboskap genererar utsläpp av de tre växthusgaserna koldioxid, lustgas och metan. Alla tre har stor betydelse för klimatet på jorden då de bidrar till den pågående globala uppvärmningen. Utsläpp från dessa växthusgaser kan delas in de som kommer direkt ur korna samt indirekta utsläpp som genereras vid skötseln av dem. LÄS MER

  3. 3. Damfotbollsspelares kostintag under 24 timmar retroperspektiv intervjustudie : En tvärsnittundersökning

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskap

    Författare :Nathalie Eriksson; [2016]
    Nyckelord :public health; female football; division; nutrition; training; performance; folkhälsa; damfotbollsspelare; division; kost; träning; prestation;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att undersöka kostintaget hos amatördamfotbollsspelare i division 2, 3 och 5 i mellersta Sverige. Studien är en deskriptiv, empirisk tvärsnittsstudie med kvantitativ ansats. Datainsamlingen bestod av 24 h recall intervjuer och en enkät med bakgrundsinformation om deltagaren. LÄS MER

  4. 4. En kartläggning av truppgymnasters kostvanor

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sara Brockie; [2015-08-10]
    Nyckelord :Teamgym; Truppgymnastik; Idrottsnutrition; Prestation;

    Sammanfattning : I dagsläget är forskningen inom truppgymnastik bristfällig, framförallt inom området idrottsnutrition, vilket gör denna studie aktuell. Syftet är att kartlägga elitgymnasters kostintag under en träningsdag. LÄS MER

  5. 5. Vallfodrets råprotein till mjölkkor : hur råproteinet används bäst

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Victor Lundbäck; Henrik Rosenqvist; [2014]
    Nyckelord :råprotein; protein; vallfoder; ensilage; AAT; PBV; förtorkning; ensileringsmedel; tillsatsmedel; tanniner; aminosyror;

    Sammanfattning : Eftersom vi i Sverige har svårt att näringsförsörja våra kor med inhemskt odlat protein är det intressant att utnyttja råproteinet i vallfodret så effektivt som möjligt. Denna litteraturstudie gör vi för att påvisa möjligheten för lantbrukare att påverka kons utnyttjande av proteinet i vallfodret. LÄS MER