Sökning: "plant-based diets"

Visar resultat 21 - 25 av 46 uppsatser innehållade orden plant-based diets.

  1. 21. Framtidens foder inom vattenbruket : påverkan på fisk och miljö

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Vilma Johansson; [2021]
    Nyckelord :andra generationens fodermedel; akvakultur; nutrition; produktion; ersättning; hållbarhet;

    Sammanfattning : Världens akvakulturproduktion har länge förlitat sig på stora mängder av fiskmjöl och fiskolja och på senare år sojamjöl i fiskens foder. Dessa traditionella fodermedel orsakar en stor belastning på marina ekosystem och land-, vatten- och fosforresurser. LÄS MER

  2. 22. Växtbaserad kost och dess association med metabolt syndrom : En strukturerad litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaper

    Författare :Lise-Lotte Kruse; [2021]
    Nyckelord :vegetarian diet; plant-based diet; metabolic syndrome; metabolic risk factors; vegetarisk kost; växtbaserad kost; metabolt syndrom; metabola riskfaktorer;

    Sammanfattning : Introduktion; Metabolt syndrom är ett tillstånd som påverkas av livsstilen och ökar i samtliga befolkningar då stillasittande, felaktiga matvanor och stress ökar över hela världen. Den har även en genetisk komponent och påverkas också starkt av metabolismen och de tre har ett komplext samband. LÄS MER

  3. 23. Entrepreneurship and the plant-based protein transition : A discourse analysis of packaging of Swedish plant-based brands

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik

    Författare :Emma Vandenbroeck; [2021]
    Nyckelord :Entrepreneurship; plant-based protein; protein shift;

    Sammanfattning : A protein transition from more animal-based to more plant-based proteins in human diets isessential for the health of the planet and its human population. This thesis focusses onentrepreneurship, one of the many angles of this transition. LÄS MER

  4. 24. Communication strategies in a value-related crisis : case study of Oatly

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Alexandra Steinwall; [2021]
    Nyckelord :Corporate social responsibility; crisis communication; crisis response; CSR communication; CSR crisis; food industry; food sector; situational crisis communication theory; sustainability; value-related crisis;

    Sammanfattning : The global food system faces great challenges in terms of sustainability. The access to food is unevenly distributed and one third of the population is either suffering from micro deficiencies or from a high calorie intake. LÄS MER

  5. 25. Ungdomars inställning till kött och vegetarisk kost - en enkätstudie om elever i årskurs 9

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Anna Skytt Becker; Maria Rundström; [2021]
    Nyckelord :Vegetarisk kost; Vegetariskt; Vegetarism; Kött; Ungdomar; Inställning; Livsmedelsval; Matval;

    Sammanfattning : Bakgrund Maten som konsumeras i världen är en kraftigt bidragande faktor till klimatförändringarna. Kost baserad på mer frukt, grönsaker och mindre rött kött skulle  gynna både miljö och hälsa. LÄS MER