Sökning: "plant-based diets"
Visar resultat 21 - 25 av 46 uppsatser innehållade orden plant-based diets.
21. Framtidens foder inom vattenbruket : påverkan på fisk och miljö
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Världens akvakulturproduktion har länge förlitat sig på stora mängder av fiskmjöl och fiskolja och på senare år sojamjöl i fiskens foder. Dessa traditionella fodermedel orsakar en stor belastning på marina ekosystem och land-, vatten- och fosforresurser. LÄS MER
22. Växtbaserad kost och dess association med metabolt syndrom : En strukturerad litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Introduktion; Metabolt syndrom är ett tillstånd som påverkas av livsstilen och ökar i samtliga befolkningar då stillasittande, felaktiga matvanor och stress ökar över hela världen. Den har även en genetisk komponent och påverkas också starkt av metabolismen och de tre har ett komplext samband. LÄS MER
23. Entrepreneurship and the plant-based protein transition : A discourse analysis of packaging of Swedish plant-based brands
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknikSammanfattning : A protein transition from more animal-based to more plant-based proteins in human diets isessential for the health of the planet and its human population. This thesis focusses onentrepreneurship, one of the many angles of this transition. LÄS MER
24. Communication strategies in a value-related crisis : case study of Oatly
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The global food system faces great challenges in terms of sustainability. The access to food is unevenly distributed and one third of the population is either suffering from micro deficiencies or from a high calorie intake. LÄS MER
25. Ungdomars inställning till kött och vegetarisk kost - en enkätstudie om elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Maten som konsumeras i världen är en kraftigt bidragande faktor till klimatförändringarna. Kost baserad på mer frukt, grönsaker och mindre rött kött skulle gynna både miljö och hälsa. LÄS MER