Sökning: "plant-based diets"

Visar resultat 16 - 20 av 46 uppsatser innehållade orden plant-based diets.

  1. 16. Making nutritious food more accessible in an urban society : The potential of community creation and citizen engagement in food-related social innovation projects

    Magister-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Anne-Sophie Hoffmann; David Vázquez Costas; [2022]
    Nyckelord :Food choices; citizen engagement; community creation; social innovation; urban population; plant-based food; nutritious food; change management; societal change;

    Sammanfattning : Individual food choices have a considerable impact on public health and the environment. The incidence of nutrition-related diseases has been continuously increasing during the last decades. Diets higher in plant-based foods have shown to be healthier and more environmentally sustainable. LÄS MER

  2. 17. Development of a Flexitarian food product : The Flexi hot dog

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Valli Tirounavoucarassou; [2022]
    Nyckelord :flexitarian; diets; carbon footprint; sensory evaluation; consumer preferences; nutrient assessment;

    Sammanfattning : Many studies show that plant-based diets are good for both human health and the environment and recommend lowering meat intake considering mounting environmental and animal welfare issues. This facet prompted protein transitions around the world, which in turn aided in the emergence of various diets. LÄS MER

  3. 18. Kan en växtbaserad kost ad libitum leda till viktnedgång hos personer med övervikt och fetma?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Nanette Jensen Sandberg; Katarina Johnsson; Sofia Knipström; [2021-08-18]
    Nyckelord :Plant-based; overweight; obesity; weight-loss; ad libitum;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: Kan en växtbaserad kost ad libitum leda till viktnedgång hos personer med övervikt och fetma? - en systematisk översiktsartikel Författare: Katarina Johnsson, Sofia Knipström och Nanette Jensen Sandberg Handledare: Therese Karlsson Examinator: Jenny Van Odjik Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-04-01 Bakgrund: Prevalensen av övervikt och fetma ökar i världen. Att lida av övervikt och fetma medför ökade risker som kardiovaskulära sjukdomar, diabetes mellitus typ II samt vissa cancerformer. LÄS MER

  4. 19. Packaging for Plant-based protein diets - Exploring the requirements from the consumer and industry perspective

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Revathi Saravana Kumar; [2021]
    Nyckelord :Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The sustainable production and consumption of foods is gaining traction and globally, it is believed that there is nutritional transitional taking place from animal-based protein to plant-based protein. Product requirements, supply chain conditions, and consumption patterns for animal-based proteins and plant-based proteins will vary. LÄS MER

  5. 20. Växtbaserad glasstillverkning och dess hållbarhetspåverkan : En studie på det gotländska företaget Gute Glass

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik; Uppsala universitet/Industriell teknik

    Författare :Eveline Aspvik; Amanda Asker; [2021]
    Nyckelord :CO2; cost; Gute Glass; improvement work; plant-based ice cream; sustainable diets; sustainability impact; sustainable improvement; quality enhancement; water; CO2; förbättringsarbete; Gute glass; hållbara dieter; hållbarhetspåverkan; hållbar utveckling; kvalitetsutveckling; pris; vatten; växtbaserad glass;

    Sammanfattning : Denna studie har genomförts inom området för industriell teknik och tillhandahåller vidare förslag på en hållbar förbättring för ett svenskt företag som tillverkar glass, Gute Glass, beläget i Visby Gotland. Hållbarhetsutveckling utgör ett fundamentalt område och ligger vidare till grund för arbetet med att ta fram förbättringsförslaget för studien och företaget ifråga, i vilket hållbar utveckling är ett antaget globalt mål som alla länder ska arbeta för och som vidare kan definieras som ”Utveckling som möter nutidens behov utan att riskera möjligheten för kommande generationer att möta sina behov” (Gröndahl och Svanström, 2010, s. LÄS MER