Avancerad sökning

Visar resultat 16 - 20 av 72 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 16. Hur mycket kan hållbar stadsodling bidra till livsmedelsförsörjningen? : En studie i Malmö stad

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Amanda Scotte; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : As cities grow, the barrier to the landscape becomes greater and our relationship with agriculture is getting smaller. This study examines how urban agriculture, which is a contributing factor for sustainable urban development, can be made more efficient with the help of intercropping, and the City of Malmö's potential for food supply with the help of urban agriculture. LÄS MER

  2. 17. En lampa av naturen : Smarta materialkombinationer för att minska miljöpåverkan av en produkt

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Författare :Lukas Olofsson; [2021]
    Nyckelord :Biokomposit; lampskärm; ljusdesign; materialdesign; produktutveckling; potatisplast; teknisk design;

    Sammanfattning : The report contains an account of a development project done during 10 weeks of the spring semester at Luleå University of Technology 2021. The project is done as a final thesis for the program Bachelor of Science with a focus in industrial design. The development project resulted in a prototype lamp. LÄS MER

  3. 18. How do different ingredients affect the fermentation time and structure of plant-based yoghurt-like products?

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Nicki Holmgran; Jens Svendsen; [2021]
    Nyckelord :Food Engineering; Livsmedelsteknik; plant-based; yoghurt; oat; pea; chickpea; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The market of plant based dairy alternatives such as yoghurt alternatives continues to grow as more information on the environmental impact of traditional dairy products become available. The plant-based yoghurt alternatives come with a new set of problems, including longer fermentation times and poor gel structure formation. LÄS MER

  4. 19. Samodling med tio vanliga frilandsodlade grönsaker : effekter på skörd, sjukdomar, skadeinsekter, ogräs och växtnäringsförsörjning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Biosystems and Techology

    Författare :Nina Knutsson; [2021]
    Nyckelord :samodling; bondböna; åkerböna; dill; lök; morot; potatis; pumpa; squash; rödbeta; sallat; vitkål; ärta; ärt; intercropping; multicropping; mixed crop; companion crop; fava bean; dill; onion; carrot; potato; pumpkin; squash; beetroot; lettuce; cabbage; pea;

    Sammanfattning : Ekologisk odling, med bevisade miljömässiga fördelar, ger ofta lägre skördar per hektar än konventionell odling. I denna uppsats samlas vetenskaplig information om hur samodling påverkar skörd och bakomliggande effekter som sjukdomar, skadeinsekter, ogräs och näringsförsörjning vid samodling av tio frilandsgrönsaker: bondböna/åkerböna, dill, lök, morot, potatis, pumpa/squash, rödbeta, sallat, vitkål och ärtor. LÄS MER

  5. 20. Gröddiversifiering i potatis : tillämpning och möjligheter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Ecology

    Författare :Lisa Ericsson; [2021]
    Nyckelord :potatis; gröddiversifiering; hållbart jordbruk; agroekologi; samodling;

    Sammanfattning : De storskaliga monokulturella jordbruk som finns idag är i stor utsträckning beroende av insatser i form av pesticider och mineralgödsel vars användning och produktion tär på jordens resurser och ekosystem. Behov finns att utforma odlingssystem som är långsiktigt hållbara med en fortsatt hög produktivitet. LÄS MER