Sökning: "restaurang"

Visar resultat 41 - 45 av 860 uppsatser innehållade ordet restaurang.

  1. 41. Á la Instagram : En komparativ fallstudie om hur Instagram påverkar restauranger

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för datavetenskap och medieteknik (DVMT)

    Författare :Mathilde Bojén; Hedvig Söderdahl; [2023]
    Nyckelord :Instagram; Concept; Restaurant; Communication; Multimodular; Content; Instagrammable; Instagram; Koncept; Restaurang; Kommunikation; Multimodal; Innehåll; Instagramvänlig;

    Sammanfattning : Följande fallstudie fokuserar på hur Instagram påverkar restauranger. Syftet är att bedöma vilka effekter Instagram har på konceptbyggande hos restauranger, för att skapa en förståelse för hur ett socialt medie kan påverka ett företag. LÄS MER

  2. 42. Ch�teauneuf-du-what? : En kvalitativ inneh�llsanalys av hur distinktionen ?god smak?�yttrar sig i svenska vinspalter

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ellinor Mainwaring; Jennifer Toft; [2023]
    Nyckelord :Bourdieu; capital; wine; journalism; cultural intermediaries; Bourdieu; kapital; vin; journalistik; kulturförmedlare;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 43. Betong i Nytt Ljus

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Matilda Marcström; [2023]
    Nyckelord :betong; hållbarhet; folkets hus; produktion; offentlig arkitektur; Nynäshamn;

    Sammanfattning : Projektet Betong i Nytt Ljus är ett förslag på en hybridbyggnad mellan ett ”hus för folket” och en testanläggning för produktion av hållbar betong. Produktionen innebär att restprodukter från jordbruket, exempelvis havreskal, förbränns till aska som sedan fungerar som bindemedel i betong och ersätter därmed cement vilket resulterar i ett nära halverat klimatavtryck. LÄS MER

  4. 44. Nikotinets påverkan på smakuppfattningen : En jämförande studie mellan nikotinanvändare och icke-nikotinanvändare

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Jesper Nilsson; [2023]
    Nyckelord :Sensory; Basic tastes; Gustatory; Quantitative; Gastronomy; Sensorik; Grundsmaker; Gustatorisk; Kvantitativ; Gastronomi;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 45. Utmaningar inom restaurangbranschen. En kvalitativ studie om motivation inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Felicia Kinnå; Jasmin Willig; [2022-08-16]
    Nyckelord :Restaurangbranschen; motivation; personalomsättning; restaurang; arbetsmiljö;

    Sammanfattning : Restaurangbranschen har en stor betydelse för samhället i Sverige, men lider samtidigt av problem gällande personalbrist och hög personalomsättning. Hög personalomsättning och branschens attraktivitet är något som kan kopplas till motivation. LÄS MER