Sökning: "restaurangbranschens"

Visar resultat 1 - 5 av 22 uppsatser innehållade ordet restaurangbranschens.

  1. 1. Restaurangbranschens krishantering under coronapandemin. En intervjustudie med företag i Göteborgsregionen inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Alexander Nicoletti; Erik Björkroth; [2023-08-31]
    Nyckelord :Kris; Krisberedskap; Krisplan; Krishantering; Krishanteringsåtgärder; Kriskommunikation; Situationsanpassad Kriskommunikation; Coronapandemi;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Restaurangbranschens rekrytering av generation Z

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Eveline Henje; Emil Redmo; [2023]
    Nyckelord :Workforce supply; employee turnover; restaurant industry; Generation Z; career development.; Kompetensförsörjning; personalomsättning; restaurangbranschen; generation Z; karriärsutveckling;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. How restaurants used digital marketing to keep their customers during the Covid-19

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Sertan Ceken; [2023]
    Nyckelord :Digital marketing; Covid-19; customer loyalty; Digital marknadsföring; Covid-19; kundlojalitet;

    Sammanfattning : Covid-19 affected all industries worldwide and were affected differently, but one industry that faced many setbacks due to the Covid-19 pandemic is the restaurant industry. According to SCB (2021), cities between 50 000 – 99 999 inhabitants decreased by 18,9% in sales. LÄS MER

  4. 4. I stormens öga räcker status quo föga : hur en central aktör i krog- och restaurangbranschen ställer om under extrem kris

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Andreas Lennartsson; Elsa Reuterdahl Svedberg; [2021]
    Nyckelord :corporate branding; entreprenöriella möjligheter; krishantering; omställning; organisationsförändring;

    Sammanfattning : A company’s external environment consists of external, ever-changning forces that force it to adapt (Mintzberg, 2005). The company’s value network is part of this external environment; the value network is the link between the company and its external environment (Allee, 2000). LÄS MER

  5. 5. Restaurangbranschens överlevnadsstrategier under Coronakrisen : En studie om krishantering inom restaurangbranschen i Norrbotten

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Författare :Amanda Renberg; Mikaela Norgren Wiklund; [2021]
    Nyckelord :Management Control Systems During Crisis; Interactive Control Systems; Diagnostic Control Systems; Covid-19; Ekonomistyrning under kris; interaktiva styrsystem; diagnostiska styrsystem; covid-19;

    Sammanfattning : En kris är vanligtvis förknippad med ett stort hot till företag och med en hög grad av osäkerhet. Varje krissituation är också unik vilket innebär att krishanteringen kommer att skilja sig åt beroende på den givna situationen. LÄS MER