Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Nycklarna till framgång

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Karolina Tobiasson; Jerí Åkesson; [2012-10-03]
    Nyckelord :Inriktningsmål 25 %; ; måltidsorganisation; offentliga storhushåll; ekologisk livsmedelsanvändning; framgångsnycklar;

    Sammanfattning : Som en följd av det svenska miljöarbetet gav regeringen, år 2006, ut riktlinjer till kommuner och landsting för en ökning av ekologiska livsmedel, i strävan mot en mer hållbar utveckling i vårt samhälle. Tanken var att man till 2010, inom offentliga måltidsorganisationer, skulle uppnå 25 procents användning av dessa livsmedel. LÄS MER

  2. 2. Mot en miljövänlig matproduktion

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Anna Tonelli; Ida Wallin; [2012-10-03]
    Nyckelord :storhushåll; närproducerat; ekologiskt; miljömål; svinn; transporter; återvinning; säsongsanpassat; Ungern; fallstudie;

    Sammanfattning : Sveriges Riksdag har beslutat om 16 miljömål som ska fungera som riktmärken för myndigheters miljöarbete. Rekommendationer framtagna utifrån en kombination av de svenska miljömålen och näringsrekommendationerna lyder att öka andelen ekologiska livsmedel, välja transportsnåla alternativ, större andel vegetabilier, äta rätt kött och grönsaker och minska de tomma kalorierna (Folkhälsoguiden, 2008). LÄS MER

  3. 3. Fysisk arbetsmiljö i storhushåll - Ur arbetsledares synvinkel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Irina Kron Ringström; Erik Eldstål; [2011-03-07]
    Nyckelord :Arbetsmiljö; ergonomi; belastningsskador; ledarskap;

    Sammanfattning : I Sverige upplever dagligen över 1,5 miljoner sysselsatta, sitt arbete som ergonomiskt påfrestande. Inom storhushållsbranschen förekommer många av de vanligaste arbetsmiljöproblemen som t.ex. buller, tunga lyft, dåliga arbetsställningar, bristande ventilation, hala golv, kemiska hälsorisker och farliga maskiner. LÄS MER

  4. 4. Ekologiska livsmedel i skolkök - Enkätundersökning över andelen ekologiska inköp i offentliga storhushåll i Göteborg

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Cecilia Harrysson; Anita Supe; [2011-03-02]
    Nyckelord :ekologiska livsmedel; storhushåll; offentliga sektorn; miljöintresse;

    Sammanfattning : Frågor och funderingar om hållbar utveckling är idag mer aktuella än någonsin. Den i världen rikaste delen av befolkningen utgörs av endast 14 procent men konsumerar 56 procent av jordens resurser. I Sverige har arbetet med ekologiskt hållbar utveckling resulterat i 16 miljökvalitetsmål. LÄS MER

  5. 5. Hög andel ekologiska livsmedel i storhushåll - En fallstudie

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Johann Kjellberg; Christel Stridsberg; [2011-03-02]
    Nyckelord :ekologiska livsmedel; hållbar utveckling; resurshushållning; offentliga storhushåll; Malmö stad;

    Sammanfattning : I Sverige är intresset stort för att arbeta mot en bättre miljö. Allt fler inser att vi inte kan leva som vi gör nu. Vi är 9 miljoner invånare som tillsammans förbrukar 17 000 ton livsmedel dagligen. Vi måste anpassa oss till de naturliga kretsloppen, för att inte äventyra nästa generationers möjligheter att tillgodose sina behov. LÄS MER