Sökning: "De kock"

Visar resultat 1 - 5 av 48 uppsatser innehållade orden De kock.

  1. 1. Rekommendationers påverkan på konsumentbeteende : En kvantitativ studie av jämförelse mellan expert- och hållbarhetsrekommendationer inom livsmedelsbranschen

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Oscar Karlsson; Ludwig Ziegler; [2023]
    Nyckelord :Recommendations; Consumer Behavior; Decision-making Process; Congruence; Green Marketing; Authority; Rekommendationer; Konsumentbeteende; Beslutsprocess; Kongruens; Grön marknadsföring; Auktoritet;

    Sammanfattning : Previous research indicates that recommendations generally have a positive impact on consumer consumption, however, studies have primarily focused on industries such as film, dining and wine. This study examines the effects of various types of recommendations on consumer behavior within the food industry, where purchases tend to be routine and characterized by automated decision-making processes. LÄS MER

  2. 2. En studie om sjuksköterskors erfarenheter av att vårda personer med demenssjukdom : en litteraturöversikt

    M1-uppsats, Röda Korsets Högskola

    Författare :Emma Kock; [2023]
    Nyckelord :Demenssjukdom; erfarenheter; sjuksköterskor; vårda;

    Sammanfattning : Bakgrund: Varje år insjuknar globalt tio miljoner människor i en demenssjukdom. Demens är ett syndromdär de kognitiva funktionerna gradvis försämras och orsakar en nedgång av personens kognitivaförmågor. LÄS MER

  3. 3. Anställningsbar eller arbetslös efter kockutbildning? : Vad gör nyexaminerade kockar anställningsbara efter avslutad yrkesutbildning enligt yrkeslärare och branschfolk?

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Linköpings universitet/Pedagogik och didaktik; Linköpings universitet/Utbildningsvetenskap

    Författare :Gregory Bydairk; [2022]
    Nyckelord :Anställningsbarhet; Nyexaminerad kock; Yrkeshantverk; Lärande; Vilja; Samarbete;

    Sammanfattning : Övergången från gymnasieyrkesutbildning till anställning inom restaurangbranschen är något som har diskuteras flitigt under många år. Likaså vad som menas med begreppet anställningsbarhet. LÄS MER

  4. 4. "Mat" : den medierade bilden av mat och TV-kockens symboliska kapital

    L2-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap; Lunds universitet/Institutionen för kommunikation och medier

    Författare :Frans Jervrud; Karl-Johan Ekberg; [2022]
    Nyckelord :fält; kapital; gastronomi; TV-kock; MCDA; Social Sciences;

    Sammanfattning : Uppfattningen om mat och matlagning i Sverige har utvecklats från ekonomisk och tidseffektiv till lustfylld och trendig, något media haft en stor roll i. Syftet med denna uppsats var att undersöka denna förändring och programmet “Mat” betraktat som en del av den. LÄS MER

  5. 5. Lämningens betydelse mellan pedagog och barn på förskolan : -

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Institutionen för barndom, utbildning och samhälle (BUS)

    Författare :Lukas Kock; Erika Gustafsson; [2022]
    Nyckelord :Lämning; omsorg; relation; strategi; trygghet;

    Sammanfattning : Detta arbete tar avstamp i det omsorgsetiska perspektivet och syftet med denna studie är att undersöka relationens betydelse vid lämningsmomentet på morgonen. Studiens syfte har besvarats med hjälp av följande frågeställningar: Vilka strategier använder pedagogen för en smidig överlämning?, Vilka förutsättningar skapar lämningen på morgonen för att skapa en god relation mellan barn och pedagog? och Hur kan relationerna mellan barn och pedagog vid en lämning på morgonen användas för barns trygghet? Studien innehåller en kvalitativ forskningsmetod där observationer och tre olika intervjuer framgår. LÄS MER