Sökning: "Restauranghögskolan Umeå"

Visar resultat 31 - 35 av 37 uppsatser innehållade orden Restauranghögskolan Umeå.

  1. 31. Måltiden och Autenticiteten : Habitus påverkan på uppfattningen av äkthet i måltidskontext

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Joachim Sundqvist; [2015]
    Nyckelord :authenticity; meal context; meal science; netnography; the Other; upplevelse; netnografi; måltidskunskap; den Andre;

    Sammanfattning : En pojke på besök i Italien åt där pizza, men pizzan var inte italiensk pizza på riktigt, den smakade inte alls som den pizzan han hade fått i den stockholmsförort han var uppväxt i. Hur vi skildrar och uppfattar en destinations, eller en annan kulturs, måltid beror till stor del på vilka förutsättningar vi har för att utföra analysen. LÄS MER

  2. 32. Vinlistor, vem bestämmer vad? : Hur restaurangägare/vinansvariga utformar vinlistor

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Anton Eiserman; [2015]
    Nyckelord :Kunden; Restaurangägare; Val; Vin; Vinlistor;

    Sammanfattning : Människor i Sverige blir allt mer intresserad av mat och dryck vilket man kan se i antalet tv-program och i den ökade investeringen i alkoholreklamen. Detta och eget intresse i ämnet lade startskottet för intresset att undersöka hur vinlistor utformas för att få en ökad förståelse för hur vin hamnar på vinlistan. LÄS MER

  3. 33. Lagrad fisk : Ett innovativt sätt att hantera fisk

    M1-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Björn Norén; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 34. Kosttillskott i träningssyfte : En enkätstudie om gymmedlemmars användande av, samt attityder till kosttillskott.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap; Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Sandra Svedberg; Anna Lindberg Jansson; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 35. Barns visioner om framtidens mat : Ett utvecklingsarbete

    M1-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Therese Wahlström; Malin Bengtsson; [2014]
    Nyckelord :Produktutveckling; Kreativitet; Livsmedel; Barn;

    Sammanfattning : .... LÄS MER