Sökning: "cleaning routines"

Visar resultat 1 - 5 av 57 uppsatser innehållade orden cleaning routines.

  1. 1. Stasband som en potentiell smittkälla : En allmän litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Anna Carsman; Siri Wigenborg; [2023]
    Nyckelord :Cleaning; contamination; infections; nurse; tourniquet; Infektioner; kontaminering; rengöring; sjuksköterska; stasband;

    Sammanfattning : Bakgrund: Stasband är en medicinteknisk utrustning som används regelbundet vid intravenösa nålprocedurer, i syfte att minska det venösa återflödet. Stasband har beskrivits i tidigare forskning som en potentiell smittkälla. Syfte: Att belysa vårdhygieniska arbetsmoment och rutiner vid hantering av stasband vid intravenös nålprocedur. LÄS MER

  2. 2. Hemtandvård hos hundar med parodontit. En uppföljande enkätstudie efter professionell tandrengöring (PTR)

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :John Svärd; [2023]
    Nyckelord :enkät; parodontit; tandborstning; hemtandvård; hund;

    Sammanfattning : Parodontal sjukdom (gingivit och parodontit) är en av hundens vanligaste sjukdomar. Daglig hemtandvård är gold standard för profylax och de flesta hundägare anser att hundens tandhälsa är mycket viktig. Trots detta visar flera studier att efterlevnaden av råd är mycket låg avseende tandborstning. LÄS MER

  3. 3. Postoperativ kroppstemperatur hos hundar som genomgått tandåtgärd

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Jonna Eriksson; Felicia Jonsson; [2022]
    Nyckelord :djuromvårdnad; hypotermi; journal; monitorering; postoperativ; PTR;

    Sammanfattning : Djur som genomgår anestesi utsätts för flera risker, en av de vanligaste är att djuret drabbas av hypotermi. I en hypoterm kropp sker det flera fysiologiska förändringar som påverkar djuret negativt. Hypotermi kan till exempel leda till ökat syrgasbehov, dysfunktion av organsystem, ökad risk för infektioner och längre återhämtningstid. LÄS MER

  4. 4. Livsmedelsbutikers frukt- och grönsakssvinn : En kvalitativ intervjustudie om orsaker och åtgärder till matsvinn i livsmedelsbutiker

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Alfred Norling; [2022]
    Nyckelord :Food waste; Grocery stores; Measures; Causes; Matsvinn; Livsmedelsbutiker; Åtgärder; Orsaker;

    Sammanfattning : Bakgrund: Ungefär en tredjedel av all mat som produceras från alla delar i leveranskedjan slängs, trots att 870 miljoner av värdens invånare svälter. Samtidigt orsakar matsvinn omfattande växthusgasutsläpp och kostar samhället stora summor pengar. LÄS MER

  5. 5. Mikrobiologisk kvalitet på is från ismaskiner och vatten från automater : en kontroll av verksamheters hygienrutiner

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Marta Marciniak; [2022]
    Nyckelord :provtagning; mikrobiologi; rengöring; vatten; vattenautomat; barpistol;

    Sammanfattning : Mikrobiologiska föroreningar av dricksvatten är globalt den allvarligaste risken för människors hälsa (World Health Organisation WHO, 2004). Den här studien genomfördes som en del av ett tillsynsrelaterat provtagningsprojekt om mikrobiologisk kvalitet på is från ismaskiner och vatten från barpistoler/vattenautomater hos livsmedelsverksamheter i Alingsås kommun. LÄS MER