Sökning: "gravida kvinnor kost"
Visar resultat 1 - 5 av 33 uppsatser innehållade orden gravida kvinnor kost.
1. Fysisk aktivitet för att förebygga graviditetsdiabetes : En systematisk litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Fysioterapi och beteendemedicinSammanfattning : Bakgrund: Diagnosen graviditetsdiabetes innebär en glukosintolerans vilket kan ge stora konsekvensersom komplikationer vid födsel, makrosomi eller diabetes typ 2. Riskfaktorerna för att fådiagnosen är bland annat högt BMI, ålder >35 år samt låg fysisk aktivitetsnivå. LÄS MER
2. Kvinnors förutsättningar att vara fysiskt aktiva under graviditet. En kvantitativstudie av aktivitetsnivå och påverkande faktorer
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Att vara fysiskt aktiv under graviditet är viktigt för kvinnans hälsa. Förutom lägre viktökning minskar det risken för graviditetsdiabetes, högt BT och akut kejsarsnitt. Dock möter enligt endast 27% rekommendationerna på måttlig intensitet ≥150 min/v. LÄS MER
3. Recombinant Expression of Novel Wild Type Oat Hemoglobins in Escherichia Coli
Master-uppsats, Lunds universitet/Tillämpad biokemi; Lunds universitet/BeräkningskemiSammanfattning : Hemoglobin is a protein transporting oxygen through our bloodstreams and is as such essential for aerobic life. Hemoglobins also exist in plants, with a wide variety of functions other than oxygen transport. LÄS MER
4. Samtal om matvanor under graviditet: Barnmorskans perspektiv
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Mödrahälsovården (MHV) utgör ett viktigt forum för hälsofrämjande arbete. Barnmorskor förväntas samtala om matvanor med gravida kvinnor, men tidigare studier visar att barnmorskor inte alltid upplever detta lätt. LÄS MER
5. Effekt av vegansk kost på HbA1c hos vuxna med Diabetes Mellitus typ 2
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Effekt av vegansk kost på HbA1c hos vuxna med Diabetes Mellitus typ 2 Författare: Kajsa Mattsson och Maja Sörensson Handledare: Jenny van Odijk Examinator: Klara Sjögren Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2020-04-02 Bakgrund Diabetes Mellitus typ 2 står för majoriteten av förekomsten av Diabetes Mellitus i Sverige. Det finns flera bidragande faktorer till sjukdomens utveckling såsom fysisk inaktivitet, övervikt och genetik. LÄS MER