Sökning: "järn i livsmedel"
Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade orden järn i livsmedel.
1. Den geopolitiska krisen i Ukrainas påverkan på Svenska Företags Leveranskedjor - En Analys av Svenska Företags respons inom Livsmedels- samt Järn- och Metallindustrin
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Den pågående geopolitiska krisen i Ukraina har lett till omfattande konsekvenser för samhället i stort, men i synnerhet bidragit till komplikationer för företag inom olika branscher att bedriva sin verksamhet. Krisen har medfört globalt ekonomiska, sociala och miljömässiga konsekvenser där vi i denna studie kommer fokusera på hur svenska företag med handelskopplingar till Ukraina och Ryssland. LÄS MER
2. Kartläggning av Framtida Elbehov för Skånsk Industri
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Miljö- och energisystemSammanfattning : Industrin står för en fjärdedel av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser. Därför är det av högsta prioritet att branschen ställer om sin produktion från fossil till förnybar. En viktig strategi för att uppå klimatmålen är att elektrifiera produktionen. LÄS MER
3. EXPRESSION OF SUGAR BEET HEMOGLOBIN IN PICHIA PASTORIS
Master-uppsats, Lunds universitet/Tillämpad biokemi; Lunds universitet/BeräkningskemiSammanfattning : People who don’t eat meat can suffer from iron deficiency due to the lower efficiency of absorption of non-heme iron compared to heme iron. The aim of this master thesis was to explore the possibilities of producing a plant-based alternative of heme-iron by evaluating the efficiency of expression of sugar beet hemoglobin in the methylotrophic yeast Pichia pastoris. LÄS MER
4. Är WWF:s veckomeny One Planet Plate en hållbar kost för konsumenter i Sverige? : En komparativ analys utifrån tre hållbarhetsperspektiv
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : En hållbar kost (sustainable diet) beskrivs som näringsmässigt riktig, säker och hälsosam, där naturens och människans resurser optimeras. Forskningen har de senaste åren styrt alltmer mot att försöka optimera kosten ur både miljö- och hälsoperspektiv. LÄS MER
5. Måltider i skolan
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Idag serveras 1,3 miljoner skolmåltider dagligen i Sverige och skolmåltiderna ska enligt lag vara näringsriktiga och skolmåltiden är ett bra sätt att skapa hälsosamma matvanor för barn och ungdomar. Att servera vegetarisk kost i skolan kan vara bra för både hälsan och klimatet om man har kunskapen om kostsammansättning och olika kostgrupper. LÄS MER