Sökning: "kostregistrering"

Visar resultat 31 - 35 av 37 uppsatser innehållade ordet kostregistrering.

  1. 31. Vegankost eller blandkost? : En jämförelse av näringsintag, livsmedelsval och måltidsmönster hos förskolebarn som äter vegankost och blandkost.

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Maria Augustsson; Ida-Karin Berglund; [2012]
    Nyckelord :Vegan; vegankost; förskolebarn; blandkost; måltidsmönster; livsmedelsval; näringsintag; barn; jämförelse.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Diskussionerna och studierna kring vegankost till barn är många och med spridda åsikter och resultat. I folkmun dominerar ofta de negativa åsikterna där riskerna för brister i kosten står i fokus. Många studier visar dock att om de vanligaste fällorna undviks växer och utvecklas barn som äter vegankost normalt. LÄS MER

  2. 32. Lever kostekonomstudenter som de lär? - En undersökning om frukost

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Rebecka Hedberg; Poa Pettersson; [2011-03-02]
    Nyckelord :Kostvetenskap; kostekonomstudenter; näringsrekommendationer; frukostvanor; livsmedelsval;

    Sammanfattning : Det huvudsakliga syftet med vårt examensarbete har varit att ta reda på hur kostekonomstudenters frukost ser ut. För att få reda på detta har vi skickat ut en kostregistrering med kompletterande frågor till kostekonomstudenter i Umeå och Göteborg. LÄS MER

  3. 33. Målgruppsanalys inför en samhällsintervention riktad till förskole- och skolbarn: Intag av livsmedelsgrupper som utgör fokus i interventionsåtgärder

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emma Hermansson; Maria Svensson; [2011-02-28]
    Nyckelord :Kartläggning; livsmedelsintag; övervikt; 2‐4 och 6‐8 åringar.;

    Sammanfattning : Denna kartläggning ingår som en del i ett större forskningsprojekt, Idefics (Identification and prevention of Dietary and Lifestyle‐induced Health Effects in Children and Infants) som har tagits fram för att förebygga övervikt och fetma bland barn mellan 2‐4‐ och 6‐8 år i Europa. Syftet med vår kartläggning är att utifrån ett stickprov bestående av 100 barn ur Idefics population kartlägga livsmedelsintag. LÄS MER

  4. 34. Hopp om framtiden - En undersökning om friidrottande ungdomars matvanor

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Henrik Hjalmarson; Magnus Karlsson; [2011-02-17]
    Nyckelord :Friidrott; ungdomar; aktivitetsregistrering; kostregistrering; matvanor;

    Sammanfattning : Elitsatsande friidrottande ungdomar har en hög energiförbrukning på grund av den kroppsliga tillväxten och den stora träningsmängden. Idrottares kost bör vara energirik för att nå energibalans och väl sammansatt för att tillgodose kroppens näringsmässiga behov. LÄS MER

  5. 35. Kostvanor hos skift-/nattarbetare

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Maria Nyberg; Anna Wikström; [2011-02-17]
    Nyckelord :Nattarbetare; måltidsmönster; kostvanor; måltidskvalitet; hälsoeffekter;

    Sammanfattning : Nattarbetare är en yrkesgrupp som är utsatt för ett flertal hälsoeffekter så som övervikt, mag- och tarmproblem, hjärt- och kärlsjukdomar, sömnproblem och även olika typer av cancer. Dygnsrytmen rubbas i samband med nattarbete och tros vara en av de huvudsakliga orsakerna till ovanstående hälsoeffekter. LÄS MER