Sökning: "livsmedelsverkets kostrekommendationer"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden livsmedelsverkets kostrekommendationer.
1. Uppfattningar om hälsosamma matvanor och Livsmedelsverkets kostråd i relation till de egna vanorna hos personer uppväxta i Brasilien boendes i Sverige : En kvalitativ studie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Introduktion: Forskning visar att migration till höginkomstländer ökar risken för folkhälsosjukdomar. En viktig aspekt är övergången från en hög andel färska råvaror till en matmarknad med stort utbud av processade livsmedel. LÄS MER
2. “Men… Hur får du i dig protein?” : En kvantitativ undersökning av datorspelande ungdomars kunskaper om vegetabilisk kost
M1-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskapSammanfattning : Syfte och frågeställningar Syftet med studien är att se vad de tillfrågade personerna vet om vegetabilisk kost ur ett nutritionsperspektiv samt om hur kunskaperna stämmer överens med den forskning som finns i ämnet. Vad har de tillfrågade ungdomarna för kunskaper om vegetabilisk kost? Går kunskaperna att härleda till skolundervisningen? Metod Studien är av kvantitativ art, uppbyggd kring en enkätundersökning på datorspelande ungdomar i gymnasieåldern. LÄS MER
3. Läskkonsumtion och uppfattningar om läsk bland gymnasieungdomar
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Sett till Livsmedelsverkets kostrekommendationer är intaget av läsk och andra söta livsmedel idag alldeles för högt bland Sveriges befolkning. Flera studier visar ett samband mellan intag av läsk sötad med socker och övervikt. Som gymnasieelev idag är det ingen svårighet att få tag i läsk. LÄS MER
4. Äta rätt och bränna fett? En innehållsanalys av kostråd för viktminskning på Aftonbladets webbplats Vikt
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Övervikt och fetma är idag ett av våra största folkhälsoproblem, vilket skapar både behov och intresse av kostråd för viktminskning. Internet är en växande mediearena där kostfrågan ständigt debatteras och där råden är många och ofta motstridiga. LÄS MER
5. Professionens inflytande på maten i förskolan
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Syftet med denna kvalitativa studie är att undersöka vilka faktorer som styr maten som serveras i förskolan, samt att knyta an till vetenskaplig forskning inom ämnet mat och hälsa. Vi har genomfört semistrukturerade kvalitativa intervjuer, i vilka en kostchef, två kostrådgivare och fyra kokerskor har deltagit. LÄS MER