Sökning: "kostrådgivare"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet kostrådgivare.

  1. 1. Kostrådgivarens framtid på arbetsmarknaden

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Andréa Bränds; [2012-10-01]
    Nyckelord :arbetsmarknad; efterfrågan; kostrådgivare; kost;

    Sammanfattning : Att man ska leva och äta hälsosamt för att hålla sig frisk och må bra är de flesta människor medvetna om. Trots detta har förekomsten av kostrelaterade välfärdssjukdomar ökat de senaste åren och fler och fler människor drabbas av ätstörningar av olika slag. LÄS MER

  2. 2. Hur skapas förtroende? Kostrådgivares erfarenheter kring förtroendeskapande i friskvårdssamtal

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Miriam Baecklund; Susanne Bråthén; [2012-10-01]
    Nyckelord :Förtroende; kostrådgivning; Förtrohälsofrämjande; intervju; innehållsanalys;

    Sammanfattning : Den livsstilsrelaterade ohälsan har de senaste åren ökat kraftigt i Sverige. Levnadsvanor, såsom kostvanor, påverkar flera riskfaktorer för ohälsa och sjukdom och förändringar i levnadsvanor kan därmed minska antalet drabbade. LÄS MER

  3. 3. Att kostrådgiva typ-2 diabetiker : Konsten att motivera till en livsstilsförändring

    Kandidat-uppsats, Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Linn Sterby; [2012]
    Nyckelord :Kostrådgivare; diabetes typ 2; typ2 diabetes; beteendeförändring; livsstilsförändring; motivation; kostrådgivning;

    Sammanfattning : Syfte och frågeställningar Syftet med den här studien var att ta reda på hur privata kostrådgivare upplevde sin roll i arbetet med att förändra kostvanor hos klienter med typ-2 diabetes. Vidare syftade studien till att ta reda på hur privata kostrådgivare motiverade dessa klienter till beteendeförändringar. LÄS MER

  4. 4. Professionens inflytande på maten i förskolan

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Emmelie Olsson; Hanna Nilsson; [2012]
    Nyckelord :fenomenografi; förskola; hälsa; livsmedelsverkets kostrekommendationer; kost-chef; kokerskor; kostrådgivare; mat; övervikt;

    Sammanfattning : Syftet med denna kvalitativa studie är att undersöka vilka faktorer som styr maten som serveras i förskolan, samt att knyta an till vetenskaplig forskning inom ämnet mat och hälsa. Vi har genomfört semistrukturerade kvalitativa intervjuer, i vilka en kostchef, två kostrådgivare och fyra kokerskor har deltagit. LÄS MER

  5. 5. ”Du får ju i dig proteinerna på ett par minuter, sen är det klart” : Attityder och tankar kring valet av näringsintag i samband med träning

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Margareta Martimo Johansson; Annica Långvall; [2011]
    Nyckelord :idrottsnutrition; kosttillskott; supplementering; kost vid träning; prestation; attitydforskning; misstagsdoping; informationskällor; styrketräning; uthållighetsträning; idrott; kost;

    Sammanfattning : Bakgrund Nutrition är en viktig del i strävan efter god fysik och goda idrottsprestationer. Näringsintaget i samband med träning påverkar prestation och adaption till träningen. Forskning visar att våra beteenden inte grundas enbart på kunskap, utan är en produkt av våra samlade attityder. LÄS MER