Sökning: "måltidskunskap"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade ordet måltidskunskap.
1. Pedagogers arbete med kost i förskolan : En kvalitativ studie om pedagogers åsikter kring att arbeta med kost i förskolans verksamhet
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier (from 2013)Sammanfattning : The preschool is considered an important arena for promoting a healthy lifestyle. Children spend the majority of their day in the preschool and lifestyle patterns are established at an early age that usually last a lifetime. LÄS MER
2. Att fånga det upplevda : Fenomenologiska perspektiv på måltidsupplevelsen
Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : Människan står i kontakt med omvärlden genom sina sinnen. När vi möter vår omgivning, smakar på saker, rör vid saker eller blir berörd av saker, sker det i form av upplevelser. LÄS MER
3. Får vi vara med?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Att känna kontroll över sin vardag är en viktig del av livet och för en del minskar denna kontroll när man bor i en miljö som inte är hemma. Att vara delaktighet är att återta kontrollen och känna meningsfullhet i livet. Riktlinjer från Regeringen visar att delaktighet för äldre inte är något att förbise. LÄS MER
4. Svenska baljväxter från förr : en sensorisk beskrivning
Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Inledning: Baljväxter har flera miljö- och näringsmässiga fördelar och spås att bli framtidens föda. I Sverige finns det en värdefull kulturskatt som består av svenska baljväxter från förr som har samlats in av Programmet för odlad mångfald, POM. LÄS MER
5. Miso på gula ärtor och korngryn
M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : Trots global spridning av miso produceras den sällan på regionalt odlade grödor. Syftet med denna uppsats är att undersöka möjligheterna att producera fermenterade bönpastor med shinshu miso-karaktär på gula ärtor och korngryn. Metoden som använts i studien var litteraturstudie utförd på fyra vetenskapliga artiklar. LÄS MER