Sökning: "matsvinn kommunikation"
Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade orden matsvinn kommunikation.
1. Användning av automatiserade ordersystem för att förhindra matsvinn ilivsmedelsbutiker : En undersökning av vidare utvecklingsmöjligheter av automatiserade ordersystem för att ytterligare minska matsvinn
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för informatik och mediaSammanfattning : Matsvinn är försummandet av mat som är producerat för att konsumeras. Matsvinn innebär inte bara en ekonomisk förlust, utan bidrar också till ökat koldioxidutsläpp. Matsvinn sker i alla sektorer av matkedjan, men till stor del i livsmedelsbutiker. LÄS MER
2. Ett hållbart budskap -Livsmedelsverkets kommunikation via Instagram om kostens betydelse för klimat och miljö
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Matkonsumtionen har stor påverkan på miljö och klimat. Kunskapsökning och beteendeförändringar behövs för att konsumtionen ska bli hållbar. Livsmedelsverket är den myndighet som har i uppgift att ge råd och sprida vetenskapligt förankrad kunskap om hållbara matvanor till konsument. LÄS MER
3. Framtiden för blockchain : En studie om hur bullwhip-effekten kan mildras inom livsmedelsbranschens försörjningskedja
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/FöretagsekonomiSammanfattning : Dagens komplexa försörjningskedjor försvårar informationsdelning mellan företag där främst kommunikationen brister. Inom livsmedelsbranschens färskvaruhantering kan detta få finansiella, sociala och miljömässiga konsekvenser. LÄS MER
4. Minska matsvinnet genom design i och utanför kylskåpet : Hur kan vi genom design minska matsvinnet i hushållet?
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)Sammanfattning : Denna studie utreder möjligheterna till design för ett hållbart konsumtionsbeteende i syfte att motverka matsvinn i hushåll. Med ett användarcentrerat fokus undersöks detta genom tekniker från Design for Sustainable Behaviour och Nudging. LÄS MER
5. En hållbar offentlig måltid Vad inkluderas i en miljömässigt hållbar måltidspolicy?
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Måltidsorganisationer inom offentlig sektor har alltmer börjat arbeta med måltidspolicys och i dessa implementera miljömässiga hållbarhetskriterier för att reducera måltidernas miljöpåverkan. I Livsmedelsverkets senaste kartläggning av måltider i kommunala förskolor, grundskolor och omsorgsverksamheter synliggjordes det att var femte måltidspolicy saknar kriterier relaterat till miljömässig hållbarhet samt att uppföljning av måltidspolicys endast genomförs av ett fåtal. LÄS MER