Sökning: "matsvinn kommunikation"

Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade orden matsvinn kommunikation.

  1. 1. Användning av automatiserade ordersystem för att förhindra matsvinn ilivsmedelsbutiker : En undersökning av vidare utvecklingsmöjligheter av automatiserade ordersystem för att ytterligare minska matsvinn

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för informatik och media

    Författare :Johanna Nager; [2022]
    Nyckelord :Food Waste; Automated order systems; Grocery stores; Matsvinn; Automatiserade Ordersystem; Livsmedelsbutiker;

    Sammanfattning : Matsvinn är försummandet av mat som är producerat för att konsumeras. Matsvinn innebär inte bara en ekonomisk förlust, utan bidrar också till ökat koldioxidutsläpp. Matsvinn sker i alla sektorer av matkedjan, men till stor del i livsmedelsbutiker. LÄS MER

  2. 2. Ett hållbart budskap -Livsmedelsverkets kommunikation via Instagram om kostens betydelse för klimat och miljö

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Britt-Marie Ek; Lisa Jonsson; Malin Ljunggren; [2021-08-30]
    Nyckelord :Beteendeförändring; hållbar matkonsumtion; klimat; kommunikation; kost; Livsmedelsverket; matsvinn; miljö; Stages of Change Model;

    Sammanfattning : Matkonsumtionen har stor påverkan på miljö och klimat. Kunskapsökning och beteendeförändringar behövs för att konsumtionen ska bli hållbar. Livsmedelsverket är den myndighet som har i uppgift att ge råd och sprida vetenskapligt förankrad kunskap om hållbara matvanor till konsument. LÄS MER

  3. 3. Framtiden för blockchain : En studie om hur bullwhip-effekten kan mildras inom livsmedelsbranschens försörjningskedja

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Annie Skogman; Noor Al-Latifi; [2021]
    Nyckelord :Blockchain; bullwhip; livsmedelsbranschen; försörjningskedja;

    Sammanfattning : Dagens komplexa försörjningskedjor försvårar informationsdelning mellan företag där främst kommunikationen brister. Inom livsmedelsbranschens färskvaruhantering kan detta få finansiella, sociala och miljömässiga konsekvenser. LÄS MER

  4. 4. Minska matsvinnet genom design i och utanför kylskåpet : Hur kan vi genom design minska matsvinnet i hushållet?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Fenja Oredsson; [2021]
    Nyckelord :User-centered design; Design for sustainable behaviour; Nudging; Användarcentrerad design; Hållbar utveckling; Konsumtionsbeteende;

    Sammanfattning : Denna studie utreder möjligheterna till design för ett hållbart konsumtionsbeteende i syfte att motverka matsvinn i hushåll. Med ett användarcentrerat fokus undersöks detta genom tekniker från Design for Sustainable Behaviour och Nudging. LÄS MER

  5. 5. En hållbar offentlig måltid Vad inkluderas i en miljömässigt hållbar måltidspolicy?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Viktor Lundberg; [2020]
    Nyckelord :offentlig måltid; miljömässiga hållbarhetskriterier; kommuner hållbar utveckling.;

    Sammanfattning : Måltidsorganisationer inom offentlig sektor har alltmer börjat arbeta med måltidspolicys och i dessa implementera miljömässiga hållbarhetskriterier för att reducera måltidernas miljöpåverkan. I Livsmedelsverkets senaste kartläggning av måltider i kommunala förskolor, grundskolor och omsorgsverksamheter synliggjordes det att var femte måltidspolicy saknar kriterier relaterat till miljömässig hållbarhet samt att uppföljning av måltidspolicys endast genomförs av ett fåtal. LÄS MER