Sökning: "meal-timing"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet meal-timing.

  1. 1. Effekten av måltidsfrekvens på HbA1c fasteplasmaglukos hos vuxna vid typ 2-diabetes En systematisk översiktsartikel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :André Hesselink; Ida Andersson; [2020-07-02]
    Nyckelord :Typ 2 diabetes mellitus; måltidsordning; HbA1c; glukos; Type 2 diabetes; meal-timing; HbA1c; glucose;

    Sammanfattning : SammanfattningTitel: Effekten av måltidsfrekvens på HbA1c och fasteplasmaglukos hosvuxna vid typ 2-diabetes - En systematisk översiktsartikelFörfattare: Ida Andersson och André HesselinkHandledare: Heléne Bertéus ForslundExaminator: Jenny van OdijkLinje: Dietistprogrammet, 180/240 hpTyp av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hpDatum: 2020-04-01Bakgrund: Idag lever fler än 463 miljoner med diabetes, ca 90% utgörs av typ 2-diabetesmellitus (T2DM). Översiktligt behandlingsmål vid T2DM är att förhindra och försenadiabeteskomplikationer. LÄS MER

  2. 2. Effektivare viktnedgång med ett större energiintag tidigt på dagen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Nadia Andersson; Terese Torstensson; [2018-06-04]
    Nyckelord :övervikt; fetma; obesitas; viktnedgång; tidpunkt för ätande; energifördelning; overweight; obese; obesity; weight loss; meal timing; energy distribution;

    Sammanfattning : Title: Effective weight loss with a larger energy intake early in the dayAuthor: Nadia Andersson & Terese TorstenssonSupervisor: Heléne Bertéus ForslundExaminer: Frode SlindeProgramme: Programme in dietetics, 180/240 ECTSType of paper: Bachelor’s thesis in clinical nutrition, 15 higher education creditsDate: May 23, 2018Background: Today overweight and obesity is one of the most serious public health issues in the world. The main cause of obesity and overweight is an energy intake that exceeds the energy consumption. LÄS MER

  3. 3. The impact of meal timing of amino acids and chromium picolinate on postprandial glucose and insulin levels

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Danny Sebastian Thomas; [2016]
    Nyckelord :postprandial glucose and insulin levels; Amino acids; chromium picolinate; meal timing; meal order; applied nutrition; food chemistry; industriell näringslära; livsmedelskemi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : One of the most pressing present day health concern is the constantly growing increase of diabetes and the metabolic syndrome. In fact the WHO estimates that as much as 300 million individuals could suffer from diabetes by 2025. LÄS MER