Sökning: "milk protein"

Visar resultat 1 - 5 av 203 uppsatser innehållade orden milk protein.

  1. 1. Möjligheterna för återvinning eller återanvändning av kaseinfekterad betong

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Författare :Merve Pektas; [2023]
    Nyckelord :Hållbarhet; sjuka hus; återvinning; kasein; betong;

    Sammanfattning : Kvarteret Silverskopan som ligger i centrala Stockholm har sedan länge haft problem med fukt i fastigheterna. De mätningar som gjorts har visat tydliga resultat på höga fukt- och kaseinhalter.  Kasein är ett protein som finns i mjölkprodukter och är ofarligt när det förekommer i torr miljö. LÄS MER

  2. 2. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Kyriaki-Eirini Moschou; [2023]
    Nyckelord :properties; stability; hybrid formula; pea-dairy; protein mixtures; development; RTD; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. LÄS MER

  3. 3. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linnéa Andersson; [2023]
    Nyckelord :Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Sammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER

  4. 4. Rostning av åkerbönor : en kostnadsanalys om lönsamheten för utfodring av rostade åkerbönor till ekologiska mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Hugo Eke-Göransson; John Engdahl; [2023]
    Nyckelord :Rostning av åkerbönor; bönrostning; ekologiska mjölkkor; kostnadsanalys; fodervärde; proteinkvalité; ekonomisk hållbarhet;

    Sammanfattning : I Sverige använder i dagsläget många ekologiska mjölkproducenter sig av soja som huvudprotein i fodret till sina djur. Soja odlas inte i någon större utsträckning i Sverige, det importeras från andra länder. LÄS MER

  5. 5. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Andrea Brissa Menacho; [2023]
    Nyckelord :miljöpåverkan; mjölkkor; mjölkproduktion; proteinfodermedel; rapskaka; soja;

    Sammanfattning : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. LÄS MER