Sökning: "nordisk mat"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden nordisk mat.

  1. 1. Svensk quinoa : svensk quinoaodling och dess egenskaper som alternativ gröda

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Amanda Wahlström; Sofia Samuelsson; [2018]
    Nyckelord :nya grödor; svenskodlat; saponiner; växtföljd; nordiskt klimat;

    Sammanfattning : Quinoa är idag känd som en gröda riklig på protein. Att befolkningsmängden i världen växer gör att vi står inför en utmaning att kunna producera mat till en stor grupp av människor. Sverige har som känt bra mark att kunna odla på och detta måste utnyttjas. LÄS MER

  2. 2. Vegetabilisk mat på äldreboende : Äldres vilja att äta mer grönsaksbaserat

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Astrid Nilsson; Matilda Stenius; [2016]
    Nyckelord :Menyplanering; Måltidssituation; Ny nordisk kost; Äldre;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Ny Nordisk Mat : En diskursanalys om konstruktionen och reproduktionen av en nordisk matkulturell identitet

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Sociologiska institutionen

    Författare :Karin Ridderheim; [2014]
    Nyckelord :banal nationalism; nationell märkesprofilering; regional identitet; regional matkultur; diskursanalys;

    Sammanfattning : Uppsatsen belyser hur mat genom att kopplas till geografiskt ursprung länkas samman till en matkulturell identitet. Med utgångspunkt i projektet Ny Nordisk Mat undersöks matkultur som process, för att försöka förstå hur projektet bidrar till konstruktionen och värdetillskrivningen av den nordiska maten, samt hur detta bidrar till att skapa och upprätthålla regional identitet. LÄS MER

  4. 4. Ett måltidsekologiskt perspektiv på havets läckerheter : vad smakar alger?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sanna Åsblom Sköld; Rebecka Gustavsson; [2014]
    Nyckelord :Smakprofil; sensorik; Repertory Grid Methodology; nordisk mat;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Svenska vinproducenter : Viljan att ingå inom ny nordisk mat

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Viktor Karlsson; [2014]
    Nyckelord :Ny nordisk mat; Restaurang; Sverige; Vinproducenter; Viner;

    Sammanfattning : .... LÄS MER