Sökning: "odlat kött"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden odlat kött.

  1. 1. Svenska konsumenters attityder till odlat kött : En kvantitativ enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Klara Boström; Sara Hedin; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sammanfattning  Livsmedelsproduktionen har en betydande negativ påverkan på klimatet där produktionen av kött står för den största delen av utsläppen. Den globala köttkonsumtionen har ökat kraftigt från 1960-talet och ser i nuläget ut att fortsätta öka. LÄS MER

  2. 2. Acceptans till odlat kött : Hur produktdesign kan främja omställningen inom restaurangbranchen

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Hampus Nordberg; [2022]
    Nyckelord :Odlat kött; produkt design; design; restaurang;

    Sammanfattning : 2018 Sweden consumed 42 kg of meat per person which is a40% increase since 1990. The worlds total meat consumptionis responsible for 15 % of the total greenhouse emissions eachyear. Cultured meat is synthetically produced meat which candecrease the amount of emission that is released. LÄS MER

  3. 3. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Rosanna Åhlgren; [2021]
    Nyckelord :Nötkött; Mjölkko; Konsument;

    Sammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER

  4. 4. Framtidens mat : Hur resonerar konsumenter kring matval och hållbarhet idag och för framtiden?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Alice Clivemo; Maja Svensson; [2020]
    Nyckelord :Behavior; Future food; food choices; trendspotting; sustainability; Beteendemönster; framtidens mat; hållbarhet; matval; trendspaning;

    Sammanfattning : Matval styrs av flera olika aspekter, vilket gör det komplext. Detta innebär också att det ofta är svårt att styra konsumenten att förändra sina matval till att bli mer hållbara. Studiens syfte är att ur ett hållbarhetsperspektiv undersöka hur konsumenter resonerar kring matval idag och för framtiden. LÄS MER

  5. 5. Är laboratorieodlat kött gött?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Apelqvist Ellen; Olsson Malin; [2019]
    Nyckelord :cultured meat; laboratorieodlat kött; miljöetik; clean meat; attityder; normer; in vitro kött; odlat kött;

    Sammanfattning : Studien undersöker människors inställning till att äta laboratorieodlat kött samt hur produktionen i laboratorium påverkar klimatet jämfört med konventionell produktion. Vi vill förstå vilka faktorer som påverkar inställningen till att konsumera laboratorieodlat kött och vad som ligger bakom den. LÄS MER