Sökning: "smak"

Visar resultat 36 - 40 av 591 uppsatser innehållade ordet smak.

  1. 36. Vin som vin? En antropologisk studie om kulturellt kapital och renhet

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Socialantropologi

    Författare :Johanna Lundkvist; [2023]
    Nyckelord :Socialantropologi; kulturellt kapital; renhet; vinkultur; Social Sciences;

    Sammanfattning : Denna uppsats har diskuterat hur man i ett socialt fält samlar in kulturellt kapital och framförallt hur vingårdar inom det svenska vinlandskapet använder sig av renhet, smak och exklusivitet för att samla kulturellt kapital. Uppsatsen visar att man kan generera status och respekt genom att ha högt fokus på socialt och ekologisk hållbarhet inom produktionen och i kommunikationen mot sina gäster och kunder istället för att ta ekonomiska genvägar inom produktion och arbetskraft. LÄS MER

  2. 37. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Malin Hägg; [2023]
    Nyckelord :fettsyra; Warner-Bratzler shear force; M. longissimus dorsi;

    Sammanfattning : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. LÄS MER

  3. 38. Parc La Salvaora : a design proposal exploring the aesthetics of place-related curiosity

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Oskar Persson; [2023]
    Nyckelord :Aesthetic Creation Theory; curiosity; care; Els Rajolars;

    Sammanfattning : Architects are constantly faced with having to make aesthetic decisions. Big decisions – like a project’s overall aesthetic character – or small, yet important decisions regarding individual details, without which the aesthetic entirety of the design would be compromised. LÄS MER

  4. 39. Ch�teauneuf-du-what? : En kvalitativ inneh�llsanalys av hur distinktionen ?god smak?�yttrar sig i svenska vinspalter

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ellinor Mainwaring; Jennifer Toft; [2023]
    Nyckelord :Bourdieu; capital; wine; journalism; cultural intermediaries; Bourdieu; kapital; vin; journalistik; kulturförmedlare;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 40. Arbetarklassens ”Paradise Hotel” : en kritisk diskursanalys av klasskonstruktioner och populärkulturens Reality-TV

    L2-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap; Lunds universitet/Institutionen för kommunikation och medier

    Författare :Lisa Helgertz; Agnes Jörlin; [2022]
    Nyckelord :Ful-finkultur; reality-tv; klass; smakdistinktioner; kapital; moral; intimitet; Social Sciences;

    Sammanfattning : Reality programmet Paradise hotel skapade stor debatt om formatet som sådant efter misstänkta sexuella övergrepp 2021. Skeendet fick stor plats på samtalsagendan såväl som på etablerade kultursidor. Frågor väcktes om reality-formatets lämplighet och huruvida det är en del av populärkulturen, som är värd att bevara eller förändra. LÄS MER