Avancerad sökning
Visar resultat 16 - 20 av 26 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
16. Vegansk kosthållning : En kvantitativ studie om upplevelser, erfarenheter och kostmönster hos veganer
Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Vegetarisk kosthållning blir vanligare och intresset för veganism ökar. Kosthållningen kan innebära hälsofördelar vilket är ett av motiven till veganism. Trots ökad popularitet cirkulerar fortfarande fördomar kring kosthållningen. LÄS MER
17. Comparison between conventional (animal origin) milk and milk from plant kingdom
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Plant-based milks are an emerging market, often used as a substitute to bovine milk. The purpose for choosing a plant-based milk can be due to medical reasons such as milk-protein allergy and lactose intolerance. Lifestyle choices such as a thrive to-wards a vegan diet can be another factor. LÄS MER
18. Urtica dioica, a weed with many possibilities
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The aim of this study was to investigate the nutritional value of Urtica dioica and suggest the application of U. dioica as part of a healthy diet. U. dioica, or commonly known as stinging nettle, is a perennial plant growing almost all over the world. LÄS MER
19. Vägen till en mer växtbaserad och ekologisk kost i den svenska grundskolan med fokusering på miljömålet Begränsad klimatpåverkan
Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : This study shows that by choosing plant-based organic food for lunch in the Swedish elementary school, one of the national environmental objectives in Sweden, Reduced climate impact, can benefit and be achieved sooner. Four respondents have been interviewed regarding Lund municipality and its commitment to become 100 % organic by the year 2020 and if the municipality reduces their use of animal products. LÄS MER
20. Dietiststudenters syn på växtbaserad kost : En kvantitativ enkätstudie på svenska studenter
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING 1.1 Bakgrund Det nordiska samhället var för inte alltför länge sedan ett utpräglat bonde- och jägarsamhälle. Populationen har med tiden blivit allt mindre fysiskt aktivt och dåvarande basföda kanske inte längre matchar den nya livsstilen. LÄS MER