Sökning: "vegan"

Visar resultat 21 - 25 av 158 uppsatser innehållade ordet vegan.

  1. 21. Veganskt eller växtbaserat? : En undersökning av marknadsföringsstrategier hos veganska livsmedel

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Love Granlund; [2022]
    Nyckelord :Vegan; marketing strategies; Anamma; Oumph!; discourse; representation; climate;

    Sammanfattning : This essay uses material from two visual campaigns by two vegan food brands, Oumph! and Anamma. A visual analysis and a critical discourse analysis investigates what kind of marketing strategies is used and how discourse around climate, health and veganism affects their target groups and in return the outcome of their marketing campaigns. LÄS MER

  2. 22. Fördelar och nackdelar med veganska fodermedel till hund : kan man möta hundens näringsbehov?

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Alexandra Strand; Lina Svennevid; [2022]
    Nyckelord :aminosyror; brist; djurägare; marknad; miljö; näring; näringsämnen; näringsbehov; proteinkälla; sammansättning; smältbarhet;

    Sammanfattning : När hunden blir en del av familjen appliceras människornas värderingar på dess djurhållning. Värderingarna kan vara av etisk, religiös, miljömässig och hälsomässig karaktär, vilket kan påverka djurägarens val av foder till sina hundar. LÄS MER

  3. 23. Förädling av design för ett veganskt varumärke inom dagligvaruhandeln i syfte att fler ska lockas till att köpa dess produkter

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Författare :Emelie Nordenberg; Hanna Öhberg; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : I dagens matvarubutiker finns ofta tusentals produkter på hyllorna och flera olika varumärken som erbjuder liknande varor. Inom det vegetariska och veganska segmentet tillkommer ständigt nya varumärken och produkter och allt fler väljer att äta vegetariskt och veganskt. LÄS MER

  4. 24. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Madeleine Liefke; [2022]
    Nyckelord :Matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smitta; mikroorganism; livsmedelshygien; allätare; vegan; animaliska livsmedel; vegetabiliska livsmedel; blandade rätter; kosthållning;

    Sammanfattning : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. LÄS MER

  5. 25. Development of a Flexitarian food product : The Flexi hot dog

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Valli Tirounavoucarassou; [2022]
    Nyckelord :flexitarian; diets; carbon footprint; sensory evaluation; consumer preferences; nutrient assessment;

    Sammanfattning : Many studies show that plant-based diets are good for both human health and the environment and recommend lowering meat intake considering mounting environmental and animal welfare issues. This facet prompted protein transitions around the world, which in turn aided in the emergence of various diets. LÄS MER