Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Äcklet : Västvärldens framing av insektsprotein

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap; Lunds universitet/Institutionen för kommunikation och medier

    Författare :Vera Bäckström; Edith Hoflund Jingsäter; [2023]
    Nyckelord :mattabu; kultur; framing; klimat; Social Sciences;

    Sammanfattning : Mänskligheten står inför en klimatkris som ställer krav på livsstilsförändringar och innovativa lösningar för att möta de snart akuta problemen. En av de stora utmaningarna blir att mätta en växande befolkning samtidigt som världens marker utsätts för torka, översvämningar eller andra extremväder. LÄS MER

  2. 2. Uppfattningar om hälsosamma matvanor och Livsmedelsverkets kostråd i relation till de egna vanorna hos personer uppväxta i Brasilien boendes i Sverige : En kvalitativ studie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Emma Eriksson; Silva Amorim Gabriela; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Forskning visar att migration till höginkomstländer ökar risken för folkhälsosjukdomar. En viktig aspekt är övergången från en hög andel färska råvaror till en matmarknad med stort utbud av processade livsmedel. LÄS MER

  3. 3. Unga vuxnas föreställningar om sin egen frukt- och grönsakskonsumtion : En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Antonia Hed; Cassandra Själin; [2021]
    Nyckelord :Frukt; Grönsaker; Konsumtion; Unga vuxna; Föreställningar; Kvalitativ studie; Intervjustudie; Tankar; Känslor;

    Sammanfattning : Bakgrund: En studie visar att svenska vuxna mellan 18-30 år har lägst intag av frukt och grönsaker. De har även minst kännedom om kostråden och ett av hindren till konsumtion är att de inte tycker det är gott. För att förhindra sjukdom eller bibehålla god hälsa är det viktigt att konsumera mycket frukt och grönsaker. LÄS MER

  4. 4. Fysiska aktiviteter och hälsosam kost : En kvalitativ studie om barns upplevelse om rörelse och mat.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för didaktik och lärares praktik (DLP)

    Författare :Caroline Johansson; Nejat Abdujelil; [2020]
    Nyckelord :Fysiska aktiviteter; hälsosam kost; hälsofrämjande arbete; förskola;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att undersöka förskolebarnens upplevelser av fysiska aktiviteter och hälsosam kost. Studien kännetecknas av en kvalitativ ansats och data samlades in genom strukturerade intervjuer med sex barn från två olika förskolor. LÄS MER

  5. 5. Varför äter ungdomar så lite frukt?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Rebecca Lundh; Isabella Vesala; [2019-08-12]
    Nyckelord :Attityder; Beteenden; Frukt; Fruktintag; Gymnasieelever; Hälsofrämjande; Theory of Planned Behaviour; Tillgänglighet;

    Sammanfattning : Ungdomar i Sverige äter för lite frukt och endast en tiondel av alla gymnasieelever kommer upp i frukt- och grönsaksrekommendationen om 500 gram per dag. Medan intaget av grönsaker bland ungdomar ökat något de senaste åren så gäller det inte för fruktintaget. LÄS MER