Sökning: "Diabetes Kost"
Visar resultat 21 - 25 av 340 uppsatser innehållade orden Diabetes Kost.
21. Patienters upplevelser av egenvård vid diabetes mellitus typ 1 : En litteraturbaserad studie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Bakgrund: Diabetes typ 1 är en kronisk sjukdom som drabbar många människor i världen. Sjukdomen kan leda till många olika komplikationer om egenvård inte främjas. För att förebygga diabeteskomplikationer krävs det livsstilsförändring i form av hälsosam kost och fysiska aktiviteter. LÄS MER
22. Patienters erfarenheter av egenvård vid typ 2-diabetes mellitus : En litteraturbaserad studie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Bakgrund: Typ 2-diabetes mellitus är en kronisk sjukdom som medför betydande hälsoproblem. Typ 2-diabetes mellitus kan ge varierande symptom såsom trötthet, törst och ökad urinproduktion. LÄS MER
23. Nutritionens betydelse för sår på nedre extremiteter : En beskrivande litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Sår på nedre extremiteter är vanligt förekommande, särskilt hos äldre. De sår som inte läkt inom sex veckor räknas som svårläkta och brukar medföra stora lidanden för de drabbade samt stora samhällsekonomiska kostnader. LÄS MER
24. Patienters upplevelser av livsstilsförändringar vid diabetes typ 2. : En allmän litteraturöversikt
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Blekinge Tekniska HögskolaSammanfattning : Bakgrund: Diabetes typ 2 är en sjukdom vars prevalens är hög och fortsätter att växa i hela världen. Livsstilsförändringar är exempel på icke farmakologiska behandlingar för Diabetes typ 2 och innefattar förändringar i kost, fysisk aktivitet, minskad alkoholkonsumtion och rökstopp för de patienterna. LÄS MER
25. Patienters upplevelser av kost- och motionsförändring vid diabetes mellitus typ 2
Kandidat-uppsats, Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för hälso- och naturvetenskapSammanfattning : .... LÄS MER