Sökning: "Dietitians"
Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade ordet Dietitians.
1. Dietistens upplevelser och tankar kring att kommunicera kost och hälsa med barn och ungdomar med övervikt.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Övervikt är ett nationellt växande folkhälsoproblem. Barn och ungdomar med övervikt eller fetma riskerar i större utsträckning att utveckla en övervikt eller fetma i vuxen ålder, vilket gör det viktigt att bromsa sjukdomsförloppet så tidigt som möjligt. LÄS MER
2. “A kick-start… but a long-term effort.” Patient care practices alongside intragastric balloon procedures : -a qualitative study on clinical dietitians’ perspectives-
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Background: There are treatments available to manage overweight and obesity (O&O). Intragastric balloons (IGB) are one option; they fill the stomach, increasing the sensation of satiety, limiting the amount of food to be ingested, and thus leading to weight loss. LÄS MER
3. Using food as a tool for emotion regulation : A qualitative study among healthcare professionals of experiences of emotional eating in patients in treatment for overweight and obesity in Finland.
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Introduction: The issue of overweight and obesity continues to be a growing health problem world-wide. Development of overweight and obesity has several factors and one of them is emotional eating. Emotional eating is a common behaviour among overweight and obese persons and is defined as eating as an answer to, often negative, emotions. LÄS MER
4. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER
5. Dietister och diabetesteknik : En enkätstudie om användning och upplevd kunskapsnivå
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Diabetesteknik innebär bland annat insulinpumpar, kontinuerlig glukosmätning (Continous Glucose Monitoring; CGM) och program och appar för datahantering. Diabetestekniken har inneburit stor skillnad för patienterna, bland annat minskar risken för kort- och långsiktiga diabeteskomplikationer. LÄS MER