Sökning: "Dietitians"

Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade ordet Dietitians.

  1. 1. Dietistens upplevelser och tankar kring att kommunicera kost och hälsa med barn och ungdomar med övervikt.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Alva Vigren; Gabriella Lamond; [2024]
    Nyckelord :Dietister; barn; ungdomar; övervikt; tankar; kommunikation;

    Sammanfattning : Bakgrund: Övervikt är ett nationellt växande folkhälsoproblem. Barn och ungdomar med övervikt eller fetma riskerar i större utsträckning att utveckla en övervikt eller fetma i vuxen ålder, vilket gör det viktigt att bromsa sjukdomsförloppet så tidigt som möjligt. LÄS MER

  2. 2. “A kick-start… but a long-term effort.” Patient care practices alongside intragastric balloon procedures : -a qualitative study on clinical dietitians’ perspectives-

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Anne-Sophie Copin; [2023]
    Nyckelord :intragastric balloon; intragastric balloon procedure; IGB; overweight; obesitas; obesity; obesity management; patient care; procedure; practice; qualitative study; dietitian; healthcare professionals; bariatric surgery; obesity surgery;

    Sammanfattning : Background: There are treatments available to manage overweight and obesity (O&O). Intragastric balloons (IGB) are one option; they fill the stomach, increasing the sensation of satiety, limiting the amount of food to be ingested, and thus leading to weight loss. LÄS MER

  3. 3. Using food as a tool for emotion regulation : A qualitative study among healthcare professionals of experiences of emotional eating in patients in treatment for overweight and obesity in Finland.

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Anna-Maria Feldhoffer; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduction: The issue of overweight and obesity continues to be a growing health problem world-wide. Development of overweight and obesity has several factors and one of them is emotional eating. Emotional eating is a common behaviour among overweight and obese persons and is defined as eating as an answer to, often negative, emotions. LÄS MER

  4. 4. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sandra Mellgren; Emma Holmborn; [2022]
    Nyckelord :mat; skola; matkonsumtion; barn; 6-8 år; enkät; fritidsverksamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER

  5. 5. Dietister och diabetesteknik : En enkätstudie om användning och upplevd kunskapsnivå

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Karin Lindau; [2021]
    Nyckelord :diabetesteknik dietister;

    Sammanfattning : Sammanfattning  Bakgrund  Diabetesteknik innebär bland annat insulinpumpar, kontinuerlig glukosmätning (Continous Glucose Monitoring; CGM) och program och appar för datahantering. Diabetestekniken har inneburit stor skillnad för patienterna, bland annat minskar risken för kort- och långsiktiga diabeteskomplikationer. LÄS MER