Sökning: "Eating alone"

Visar resultat 11 - 15 av 29 uppsatser innehållade orden Eating alone.

  1. 11. Kommunikation i social marknadsföring : matmodeller i grundskolemiljöer

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Jessica Sandervig; [2016]
    Nyckelord :folkhälsa; livsmedel; nudging; rekommendationsmodell;

    Sammanfattning : Ohälsa är ett växande problem runt om i världen och enbart i Sverige beräknas folkohälsan kosta 120 miljarder kronor årligen. Flera länder använder statliga incitament för att stimulera folkhälsa, till exempel skatter. Målet är att minska på andelen socker, salt och fett i livsmedel. LÄS MER

  2. 12. Why do the common warthog Phacochoerus africanus stay at Kichwa Tembo

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Lina Hjertlöv; [2015]
    Nyckelord :warthog; phacochoerus africanus; kichwa tembo;

    Sammanfattning : The common warthog (Phacochoerus africanus) is common over all of Africa’s savannah grassland. The females live in small family groups with their offspring and the males alone or in bachelor groups. The warthog is a grazer but can also eat fruits and roots. Maasai Mara is a national reserve in Kenya with a rich species fauna. LÄS MER

  3. 13. Media, men and eating disorders. a qualitative study of the media factors influence in the sicken of a eating disorder

    Kandidat-uppsats, Malmö högskola/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)

    Författare :Felicia Dofsand; [2015]
    Nyckelord :Anorexia nervosa; Bulimia nervosa; Eating disorder; Gender; Gender differences; Ideal; Media; Genus; Könsskillnader; Ätstörning; Anorexi nervosa; Bulimi nervosa;

    Sammanfattning : Ätstörningar är en sjukdomsgrupp som blir allt vanligare i samhället. En av orsakerna till att sjukdomen ökar är det orealistiska idealet som presenters i media. Mediatrycket blir även mer påtagligt och lättåtkomligt. Idealet medför en ökad missnöjdhet med den egna kroppen och med utseendet som bidrar till ett driv för förändring. LÄS MER

  4. 14. Håll mig : En serie keramik för ensamätande

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för design (DE)

    Författare :Emma Hansson; [2015]
    Nyckelord :ceramics; crafts; slow design; meal; sustainable development; Keramik; konsthantverk; slow design; måltid; hållbar utveckling;

    Sammanfattning :   I mötet mellan händer och lera har en serie skålar i stengods tagit form som är riktade till den som yrkar ensamätandet. Arbetet är en strävan efter att ta fram emotionellt hållbara produkter där funktion kombinerats med interaktion för att utmana ätandet och ge en annorlunda matupplevelse. LÄS MER

  5. 15. Eating Disorder: Re-Thinking the Relationship between Food and Architecture in Umeå

    Master-uppsats, Umeå universitet/Arkitekthögskolan vid Umeå universitet

    Författare :Rafaela Taylor; [2015]
    Nyckelord :Food and architecture; urban farming; immediate architectural intervention; Umeå; sustainable development;

    Sammanfattning : Food is something that we all have in common. We need it to survive and although we don’t always notice it, it has structured our relationships, homes, communities, countryside and cities for as long as humans have been around. The invention of farming led to the first static settlements, thus, enabling the evolution of cities. LÄS MER