Sökning: "Guide Michelin"

Visar resultat 6 - 10 av 11 uppsatser innehållade orden Guide Michelin.

  1. 6. Musik som "krydda" : En studie i hur musik kan användas på stjärnkrogar för att förhöja upplevelsen av mat och dryck

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för konst, kommunikation och lärande

    Författare :Kristian Pettersson; [2016]
    Nyckelord :Flavour; crossmodal; music; meal experience; Flavour; tvärmodal; musik; måltidsupplevelse;

    Sammanfattning : När restaurangguiden Guide Michelin utdelar de prestigefyllda stjärnorna är det endast matenoch drycken som ska bedömas. Vid ett besök på en stjärnkrog möter vi emellertid en helhet iform av en atmosfär som vi upplever genom våra sinnen (syn, hörsel, känsel, lukt och smak). LÄS MER

  2. 7. Framgångsfaktorer i restaurangbranschen : Guide Michelin-kökschefen som kreativ ledare

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Jesper Johansson; [2015]
    Nyckelord :Creativity; innovation; restaurant; management; organization and leadership; Kreativitet; innovation; resaturang; managenment; organisation och ledarskap;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 8. Måltidens fem aspekter

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Gilbert Gustafsson; Philip Kei; [2012-10-03]
    Nyckelord :åltidens fem aspekter; Guide Michelin; Hongkong; det kinesiska köket;

    Sammanfattning : Vid ett besök på en restaurang har förväntningarna blivit högre eftersom restaurangbesöken har ökat och gästerna ställer högre krav i Sverige. Helhetsupplevelsen har blivit en alltmer viktigare faktor under ett restaurangbesök. LÄS MER

  4. 9. Den prestigefyllda stjärnan - Uppfattningar om att ha en stjärna i Guide Michelin

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Nonglak Jaila; Isabelle Sarge; [2011-03-02]
    Nyckelord :Guide Michelin; bedömningssystem; krogen; stjärna och måltidsupplevelse;

    Sammanfattning : Under vår utbildning har vi hört talas om Guide Michelin. Guiden anses vara det viktigaste bedömningssystemet inom restaurangbranschen. Vilka de exakta kriterier är eller hur man inom branschen uppfattar detta bedömningssystem, är frågor som studien ämnar besvara. LÄS MER

  5. 10. Fine dining – Vad innebär det?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi

    Författare :Frida Andersson; Anna Thellenberg; [2011]
    Nyckelord :Fine dining; Fine dining; Klassifikationer; Trender; Restaurangguider.;

    Sammanfattning : Inledning: Från och med 1950-talet har Sveriges gastronomiska utveckling genomgått en omvälvande utveckling och en matkultur som fått en högre internationell klass har skapats. ”Fine dining” är ett begrepp som används flitigt i beskrivningar av restaurangers utbud och har en internationell klang. LÄS MER