Sökning: "Sensory profile"

Visar resultat 21 - 25 av 27 uppsatser innehållade orden Sensory profile.

  1. 21. Sensory evaluation and quality assessment of an alternative inner coating film in yogurt cartons

    Master-uppsats, Linköpings universitet/Teknisk biologi; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Författare :Fredrik Arding; [2015]
    Nyckelord :Arla Foods; Dairy; Yogurt; Packaging material; Carton; Inner coating; LDPE; EVOH; Sensory evaluation; Triangel test; Off-flavour; Viscosity; Syneresis; GC-MS; FID; DHS; Purge and trap; Plain; Strawberry; Vanilla;

    Sammanfattning : The dairy food industry is continuously striving towards products with higher quality and longer shelf-life available to the customer at low prices. Arla Foods in Linköping, Sweden, is currently investigating the possibilities of changing the material in yogurt packaging containers by replacing the currently used carton with a different and cheaper alternative. LÄS MER

  2. 22. Sensory profiling of Swedish white wines and a contextual analysis of Swedish viticulture

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Julia Lindén; [2014]
    Nyckelord :Swedish wine; Nordic wine; sensory analysis; microclimate; wine tourism; Solaris; cool climate; cold climate; viticulture; contextual analysis;

    Sammanfattning : The aim of the study is twofold, to generate a sensory profile of Swedish wine today and to investigate the opinion of both wine producers and wine experts on viticulture in Sweden and wine from grapes grown in Sweden, achieved through a contextual analysis comprising a literature study and interviews with wine producers in Sweden and Denmark and wine experts from Sweden and Germany, and a sensory analysis at the company Ipsos. ‘Mixed methods’ was the chosen research strategy as the semi-structured interviews gave qualitative results and the sensory analysis would give quantitative results displayed as spider charts. LÄS MER

  3. 23. Hur smakar vilt? : En studie om hur smaken vilt kan beskrivas

    Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Hanna Floengård; [2012]
    Nyckelord :Taste of game; game meat; sensory descriptive words; sensory marketing; consumers; Viltsmak; viltkött; sensoriskt beskrivande ord; sinnesmarknadsföring; konsumenter;

    Sammanfattning : Inledning: Många organisationer och projekt har under de senaste åren fokuserat på att främja en ökad konsumtion och kunskap om viltkött. Den enkla frågan ”hur smakar vilt?” blir i detta sammanhang mycket betydelsefull. LÄS MER

  4. 24. Kartläggning av musikrelaterade förmågor hos personer med grav intellektuell funktionsnedsättning : musikterapeutisk metodutveckling

    Magister-uppsats, Institutionen för musik, pedagogik och samhälle

    Författare :Linn Johnels; [2012]
    Nyckelord :assessment; music therapy; intellectual disabilities; mental re- tardation; communication; kartläggning; musikterapi; intellektuell funktionsnedsättning; utvecklingsstörning; kommunikation;

    Sammanfattning : Musikterapeutisk metodutveckling, av Linn Johnels är en studie inom ramen för Magisterprogrammet i musikpedagogik med profil musik- terapi vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.Syftet med uppsatsen var att ta fram och utvärdera ett instrument för att kartlägga olika musikrelaterade förmågor hos individer med grav intellektuell funktions- nedsättning. LÄS MER

  5. 25. Shopping as an experience

    Magister-uppsats, Högskolan i Borås/Institutionen Textilhögskolan

    Författare :ANDERSSON CAROLINE; [2011]
    Nyckelord :shopping malls; shopping centers; fashion management; experience marketing; relationship marketing; branding;

    Sammanfattning : The consumption society is expanding with stores and shopping malls which require that a store as well as a mall distinguish from the great mass. Today's consumption society is a difficult marketplace for companies to reach out to their consumers. LÄS MER