Sökning: "Skånemejerier"

Visar resultat 31 - 35 av 48 uppsatser innehållade ordet Skånemejerier.

  1. 31. Alternativa distributionskanaler för mjölkprodukter : fördelar, problem och strategier : en studie ur producentens perspektiv

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Sofia Eriksson ; Tina Olsson; Jennie Söderberg; [2010]
    Nyckelord :alternativa distributionskanaler; mjölkproducenter; mjölkprodukter; distributionsstrategier; distributionsstruktur; mervärde; varumärke; nätverk;

    Sammanfattning : Mjölkproduktion är viktigt för svenskt jordbruk. Sektorn står för sammanlagt en femtedel av jordbrukets produktionsvärde. Trenden bland mjölkproducenterna går mot att de med små besättningar avvecklar sin verksamhet medan de stora växer. LÄS MER

  2. 32. Kontroll, koordination och identitet. En tolkande studie av funktionerna hos organisatoriska mål ur ett corporate governance‐perspektiv

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Adam Lundborg; Ola Nevander; Henrik Lethin; [2010]
    Nyckelord :corporate governance; bolagsstyrning; organisatoriska mål; kontroll; målstyrning; Management of enterprises; Företagsledning; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : I denna uppsats breddas synen på varför styrelse och företagsledning utformar organisatoriska mål genom att demonstrera målens mångdimensionella natur och därmed inspirera till kritisk reflektion kring ämnet. Detta sker genom kvalitativa fallstudier bestående av totalt sex semistrukturerade intervjuer. LÄS MER

  3. 33. Förlängd hållbarhet på dryckesmjölk ur ett klimatperspektiv – speciellt med avseende på distribution och spill

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Daniel Edman; [2009]
    Nyckelord :Potentiell klimatpåverkan; Distribution; Miljö; Dryckesmjölk; Spill; Technology and Engineering; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Detta projekt syftar till att undersöka om det är möjligt att motivera användandet av teknik för förlängd hållbarhet, ESL, på konsumtionsmjölk genom en minskad miljöpåverkan, speciellt gällande distribution och spill. Trenden pekar idag mot ökande transporter för mejeriernas volymprodukter och dessa transporter jämförs för mjölk behandlad med ESL-teknik och vanlig pastöriserad mjölk. LÄS MER

  4. 34. Jämförelse mellan värmepastörisering och kallpastörisering med ozon

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Kajsa Petersson; Fredrik Åkesson; [2008]
    Nyckelord :Kallpastörisering; Pastair; pastörisering; juice; energianvändning; ozon; Management of enterprises; Företagsledning; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: Jämförelse mellan värmepastörisering och kallpastörisering med ozon- en energimässig och ekonomisk utvärdering Författare: Kajsa Petersson, Fredrik Åkesson, Technology Management Handledare: Stig Stenström, Institutionen för Kemiteknik, Lunds Tekniska Högskola, Lunds Universitet Stefan Yard, Företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan, Lunds Universitet Johan Sjöholm, VD, Pastair Olle Bergman, Försäljningsdirektör, Pastair Problemställning: Under senare tid har miljö i relation till energianvändning och koldioxidutsläpp blivit en allt viktigare fråga och miljövänliga produktionsmetoder kommer framöver att bli en konkurrensfördel för livsmedelsproducenter. Dock är energieffektiviseringspotentialen i livsmedelsindustrin begränsad i jämförelse med andra branscher. LÄS MER

  5. 35. Energiinventering och energieffektivisering - En studie av Skånemejeriers ysteri i Kristianstad.

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaper

    Författare :Annika Hansson; [2007]
    Nyckelord :energiinventering; energieffektiviseringsåtgärder; ysteri; produktionsprocesser; stödprocesser; effektivisering; Technological sciences; Teknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : På Skånemejeriers ysteri i Kristianstad har en energiinventering utförts. Detta för att lokalisera de komponenter på mejeriet som är energianvändare och få en bättre insyn i energianvändningen på mejeriet. Föreliggande inventering har sedan använts för att analysera energianvändningen och föreslå energieffektiviseringsåtgärder. LÄS MER