Sökning: "Svenska livsmedelsföretag"

Visar resultat 1 - 5 av 32 uppsatser innehållade orden Svenska livsmedelsföretag.

  1. 1. Sockerskattens roll i utvecklingen av hälsosamma matvanor för barn - en studie som belyser hur en sockerskatt kan påverka svenska livsmedelsföretag.

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Gabriella Falk; [2023]
    Nyckelord :Socker; livsmedel; barnmat; sockerskatt; matvanor; folkhälsa; livsmedelsföretag; samhällsekonomi; beslutsteori; strategi;

    Sammanfattning : Allt fler länder börjar se ett växande folkhälsoproblem samt att det samhällsekonomiska perspektivet påverkas negativt till följd av en hög sockerkonsumtion bland befolkningen. I Sverige har man börjat se en minskning av direktkonsumtionen av socker (råsocker och bitsocker) samtidigt som intaget av socker i form av choklad, konfektyr som bakverk, godis samt läskedrycker har ökat kraftigt. LÄS MER

  2. 2. Oavsiktlig marknadsformning? : En kvalitativ studie av svenska livsmedelsföretags reaktioner på prisförändringar

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Alice Axelman; Sofia Nilsson; [2023]
    Nyckelord :marknadsformning; prisförändringar; reaktioner; marknadsföring; instagram;

    Sammanfattning : Den svenska livsmedelsmarknaden har under början av 2023 genomgått faser där priserna först har höjts och sedan har sänkts. Studien syftar till att undersöka om livsmedelsföretags reaktioner på prisförändringar kan resultera i så kallad oavsiktlig marknadsformning. LÄS MER

  3. 3. Kris, kaos och kommunikation : En tvärsnittsstudie om hur livsmedelsföretag arbetar med krishantering och kriskommunikation under dagens rådande krissituationer

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling

    Författare :Alva Trygg; Frida Svensson; [2023]
    Nyckelord :Krishantering; Kriskommunikation; Intern kriskommunikation; Extern kriskommunikation; Teoretisk krishantering; Praktisk krishantering; Svenska livsmedelsföretag; Inflation.;

    Sammanfattning : Titel: Kris, Kaos och Kommunikation - En tvärsnittsstudie om hur livsmedelsföretag arbetar med krishantering och kriskommunikation under dagens rådande krissituationer Författare: Frida Svensson och Alva Trygg Handledare: Réka Andersson Bakgrund: Krissituationer går att kategoriseras in som så kallade vanliga eller ovanliga förändringsprocesser. Ovanliga förändringar uppstår från faktorer som inte går att förutspå, som den rådande ekonomiska kris som är aktiv i samhället idag. LÄS MER

  4. 4. Hållbarhetsredovisning i livsmedelsindustrin : En komparativ studie om fem svenska livsmedelsföretag

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Företagsekonomi

    Författare :Tilda Elvin; Stina Johannesson Sjölinder; [2022]
    Nyckelord :Hållbarhet; hållbarhetsrapport; CSR; Agenda 2030; FN:s globala mål; livsmedelsindustrin;

    Sammanfattning : Sustainable development has been an important topic for a long time. The UN has global goals known as Agenda 2030, these goals are voluntary for countries to work towards. In an effort to achieve these goals, the Swedish government has introduced a law on sustainability reporting. LÄS MER

  5. 5. Klimatkompenserade livsmedelFramtiden för ett klimatneutralt jordbruk?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Sanna Johansson; [2022]
    Nyckelord :klimatkompensation; klimatberäkning; kolkredit; klimatneutral; klimatpositiv; Max; Arla;

    Sammanfattning : Enligt IPCCs nyutkomna rapport fastslås det att koldioxid måste elimineras från atmosfären för att nå Parisavtalet, endast utsläppsminskningar är således inte tillräckligt. För privatpersoner och företag har det på senare år vuxit fram en frivillig och lättillgänglig marknad som möjliggör klimatkompensation. LÄS MER