Sökning: "attityder kost"

Visar resultat 1 - 5 av 90 uppsatser innehållade orden attityder kost.

  1. 1. SVENSKARS ATTITYDER KRING INSEKTKONSUMTION : En enkätstudie med entomophagy attitude questionnaire

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Karl Ernlund; Oscar Sumelius; [2024]
    Nyckelord :entomophagy; EAQ; entomophagy attitude questionnaire; insects; insect; insect consumtion; consumtion; survey; insektskonsumtion; entomofagi; attityder; insekter; insekt; svenskars; konsumtion; undersökning; enkät;

    Sammanfattning : Insektkonsumtion, det vill säga entomofagi, har kommit i rampljuset på senare tid, då insekter ses som ett hållbart livsmedelsalternativ. Insekter har länge konsumerats i delar av världen men varit associerat med neofobi och äckel i västvärlden. Syftet med denna studie är att undersöka vuxna svenskars attityder kring entomofagi. LÄS MER

  2. 2. Hälsopåståenden på livsmedel : En kvantitativ studie om unga vuxnas förståelse och attityder

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Filip Alderborn; Tat Wai Wong; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING   Bakgrund: EG-förordning 1924/2006 trädde i kraft 2007 med syfte att skydda konsumenter från missvisande närings- och hälsopåståenden på livsmedel. Tidigare studier gällande hälsopåståenden och märkningar påverkar konsumenters uppfattning om produkters hälsosamhet. LÄS MER

  3. 3. Attityder som determinant för hälsosamma kostvanor : En kvantitativ tvärsnittsstudie om universitetsstudenters attityder till hälsosamma kostvanor och kostråd, i relation till kön och intag

    Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Arvid Heikinniemi; Moa Lindblom; [2023]
    Nyckelord :Attityder; Kost; Kvantitativ; Studenter; Theory of planned behaviour;

    Sammanfattning : Bakgrund: Kostvanor kan orsaka ohälsa genom icke-smittsamma sjukdomar. Utifrån Sveriges nationella kostråd är fördelningen av hälsosamma kostvanor mellan män och kvinnor inte jämnt uppdelad. Kvinnor har mer hälsosamma kostvanor än män, vilket uppmärksammas i flera målgrupper. LÄS MER

  4. 4. Kvinnliga hälsoprofiler på Instagram En kvalitativ innehållsanalys av svenska kvinnliga hälsoinfluensers på Instagram

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Amanda Johansson; [2022-05-20]
    Nyckelord :Sociala medier; träning; hälsa; kost; livsstil;

    Sammanfattning : I samband med de sociala mediernas framfart har nya yrkesmöjligheter växt fram. Ett sådant yrke är att vara en så kallad influenser på sociala medier. En influensers arbetsuppgift är att sprida budskap eller göra reklam till sina många följare. LÄS MER

  5. 5. Livsmedelsbutikers frukt- och grönsakssvinn : En kvalitativ intervjustudie om orsaker och åtgärder till matsvinn i livsmedelsbutiker

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Alfred Norling; [2022]
    Nyckelord :Food waste; Grocery stores; Measures; Causes; Matsvinn; Livsmedelsbutiker; Åtgärder; Orsaker;

    Sammanfattning : Bakgrund: Ungefär en tredjedel av all mat som produceras från alla delar i leveranskedjan slängs, trots att 870 miljoner av värdens invånare svälter. Samtidigt orsakar matsvinn omfattande växthusgasutsläpp och kostar samhället stora summor pengar. LÄS MER