Sökning: "avsättningar"

Visar resultat 21 - 25 av 87 uppsatser innehållade ordet avsättningar.

  1. 21. Effekten av IAS 19 för värderingsmodellernas prognostiseringsförmåga och det observerade aktiepriset

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Företagsekonomi

    Författare :Jesper Andersson; Joakim Söderqvist; [2019]
    Nyckelord :IAS 19; Employee benefits accounting; Stock price valuation models; Prediction errors; IAS 19; Förmånsredovisning; Aktievärderingsmodeller; Prognostiseringsfeltermer;

    Sammanfattning : Denna kandidatuppsats testar förmånsredovisningen IAS 19 på marknadens observerade aktiepris för företag listade på OMX30. Syftet är att analysera effekten av IAS 19R på tre absoluta aktievärderingsmodeller, diskonterade kassaflödesmodellen, utdelningsdiskonteringsmodellen och residualvinstmodellen. LÄS MER

  2. 22. Bryr sig baggarna om skogen brinner? : jordlöpares respons på naturvårdsbränning och luckhuggning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental Studies

    Författare :Richard Larsson; Maja Nilsson; [2018]
    Nyckelord :jordlöpare; Carabidae; biologisk mångfald; naturvård; naturvårdsbränning; luckhuggning;

    Sammanfattning : Mänsklig markanvändning har förändrat förekomsten och strukturen av habitat för en stor del av världens växter och djur. I Sverige är skogsbruket mycket omfattande, mekaniserat och effektivt vilket resulterar i att en stor del av landytan är direkt påverkad av skogsskötsel. LÄS MER

  3. 23. Obeskattade reserver : Vilka företagsspecifika variabler påverkar användandet avobeskattade reserver i små företag?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Företagsekonomi

    Författare :Lina Eriksson; Riina Myrsell; [2018]
    Nyckelord :untaxed reserves; tax allocation reserves; tax adjustments; income smoothing; obeskattade reserver; bokslutsdispositioner; periodiseringsfonder; överavskrivningar; skattemässiga justeringar;

    Sammanfattning : Examensarbetets titel: Obeskattade reserver - Vilka företagsspecifika variablerpåverkar användandet av obeskattade reserver i små företag? Presentationsdatum: 2018-05-29 Ämne, kurs: FÖ2023, Examensarbete för kandidatexamen i företagsekonomiFörfattare: Lina Eriksson, Riina MyrsellHandledare: Åsa GrekExaminator: Christoffer RydlandSyfte: Syftet med uppsatsen är att förklara vilka företagsspecifika variabler sompåverkar användandet av obeskattade reserver.Metod: Uppsatsen är ett naturligt experiment. LÄS MER

  4. 24. Frivilliga avsättningar inom småskogsbruket i Östersunds kommun : En studie av avsättningsgrad och vetskap om frivilliga avsättningar

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Avdelningen för ekoteknik och hållbart byggande

    Författare :Jonas Rengman; [2018]
    Nyckelord :Voluntary forest set-asides; Rate of voluntary forest set-asides; Implementation deficit; Information deficit; Sustainable forests; Small-scale forestry; Frivilliga avsättningar; avsättningsgrad; genomförandeunderskott; informationsunderskott; Levande skogar; småskogsbruk;

    Sammanfattning : Miljömålet Levande skogar talar om frivilliga avsättningar som en viktig del i arbetet med att bevara skogens möjlighet att bidra med allt vad både människor och andra organismer behöver av skogen. Det är viktigt att frivilliga avsättningar genomförs, men de genomförs enbart om den som äger skog vet vad en frivillig avsättning är. LÄS MER

  5. 25. Understanding the dynamics of a tunnel oven : Use of infrared sensors to measure the temperature of the conveyor belt in a tunnel oven used in bread production.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för teknikvetenskap och matematik

    Författare :José Afonso Sanches; [2018]
    Nyckelord :Oven; conveyor belt; heat transfer; thermodynamics; IR; temperature; Ugn; transportband; värmeöverföring; termodynamik; IR; temperatur;

    Sammanfattning : During the continuous production of bread sometimes there are problems that lead to interruptions in the production and consequently to quality problems. One such problem is the bread burning in the contact area between the bread and the conveyor belt. LÄS MER