Sökning: "budget livsmedel"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden budget livsmedel.

  1. 1. Budgetprodukter är inte alltid så enkelt

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Fanny Holgersson; Isak Hellemarck; [2023]
    Nyckelord :Marknadsföring; Budget; Budgetprodukter; Köpvilja; Förpackningsdesign; Designattribut; Social Sciences;

    Sammanfattning : Sammanfattning Syfte: Syftet med denna studie är att undersöka hur konsumenter identifierar budgetprodukter och hur detta uttrycks genom förpackningens design. Genom att studera vilka attribut som påverkar konsumentens uppfattning och inställning till budgetprodukter kan vi få en större förståelse för hur en förpackningsdesign kan ge ökad konkurrenskraft. LÄS MER

  2. 2. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Ann-Charlott Olén; Carina Hemmarö; Filippa Svedlund; [2023]
    Nyckelord :ekologiskt; närproducerat; ramfaktorer; hem- och konsumentkunskap;

    Sammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER

  3. 3. The future of agriculture : Creating conditions for a more sustainable agriculture sector with the help of data and connectivity

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Märta Ernfors; [2021]
    Nyckelord :Agriculture; Arable Farming; Digital Agriculture; Digital Farming; Sustainability; Food Production; 5G; Data; Data Sharing; Big Data; Jordbruk; Odling; Uppkopplat Jordbruk; Hållbarhet; Livsmedelsproduktion; 5G; Data; Datadelning;

    Sammanfattning : The food production rate is required to increase in order to meet the ever-increasing world population. At the same time, this needs to be done in a sustainable manner as the agriculture sector today is responsible for a substantial part of the annual carbon dioxide emissions associated with human activities. LÄS MER

  4. 4. Studenters förhållningssätt till hållbar livsmedelskonsumtion och produktion : En kvantitativ studie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Maria Andersson; Rebecca Schink; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Idag finns ett tydligt behov av att minska utsläpp av växthusgaser. Hoten mot miljön innebär att det är bråttom att utveckla hållbara system för livsmedelsproduktion. LÄS MER

  5. 5. Ekologiska livsmedel i kommunal verksamhet : Fallstudie över Ludvika kommuns satsning på ekologiska livsmedel inom skola och äldreomsorg

    Kandidat-uppsats, Akademin för ekonomi, samhälle och teknik

    Författare :Maria Danielsson; [2014]
    Nyckelord :organic food; organic production; municipality; case study; government s target.;

    Sammanfattning : Organic food is produced in a way that strives towards maintaining and improving natural resources. The welfare of both producers and consumers is central, also taking both animals and the environment into account. LÄS MER