Sökning: "celltal"

Visar resultat 11 - 15 av 67 uppsatser innehållade ordet celltal.

  1. 11. Total proteolysis in bovine raw bulk milk of Northern Sweden

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elina Toss Ekmyr; [2020]
    Nyckelord :total proteolysis; plasmin; SDS PAGE; total bacteria count; somatic cell counts;

    Sammanfattning : Proteases are enzymes that catalyze protein breakdown. The major indigenous protease is plasmin, that together with proteases originating from somatic cells and bacteria, accounts for most of the proteolytic activity in bovine milk. In many dairy products, the key characteristics depends on the concentration and composition of the milk proteins. LÄS MER

  2. 12. Hasskador hos svenska mjölkkor : Förekomst i sju besättningar under ett års tid

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Tove Svanberg; [2020]
    Nyckelord :Mjölkkor; Hasskador;

    Sammanfattning : Hasskador, i form av håravfall, krustor, sår och svullnader är vanligt förekommande hos mjölkkor, i Sverige och i världen. Hasskador orsakas av upprepat trauma, tryck och friktion mot hasen och utvecklingen av skadorna beskrivs ofta som en progressiv process, som börjar med håravfall och inflammation och där skadan kan utvecklas till krustor, öppna sår och kraftig svullnad. LÄS MER

  3. 13. Prioritering av åtgärder för förbättrad juverhälsa i automatiska mjölkningssystem

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Elna Laxmar; [2019]
    Nyckelord :automatiska mjölkningssystem; somatiskt celltal; juverhälsa; förebyggande;

    Sammanfattning : Svensk mjölkproduktion har under de senaste 30 åren genomgått stora strukturförändringar. Allt fler gårdar väljer att ställa om från uppbundna system till lösdrifter med ökad mekanisering och automatisering. 40% av svenska mjölkkor kopplade till Växa Sveriges program kokontrollen mjölkas numera i automatiska mjölkningssystem (AMS). LÄS MER

  4. 14. Risker och fördelar för juverhälsan vid kombinerad digivning och mjölkning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Hugo Muhrbeck; [2019]
    Nyckelord :mjölkko; djurhälsa; djurvälfärd; mjölk; mjölkkvalitet;

    Sammanfattning : Intresset för en mer naturlig djurhållning ökar både hos konsumenter och mjölkbönder i Sverige och Europa. För att öka djurens möjlighet till ett mer naturligt liv kan man låta kalven gå med mamman under hela eller delar av mjölkutfodringstiden. LÄS MER

  5. 15. CAE och juverhälsa : en översiktsbild över hur CAE påverkar juverhälsa och mjölkproduktion hos mjölkgetter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Matilda Kreutz; [2019]
    Nyckelord :CAE; mastit; celltal; mjölkproduktion; mjölksammansättning; get;

    Sammanfattning : Det huvudsakliga syftet med kommersiell gethållning i Sverige är mjölk som används för ostproduktion. För att ha en bra produktion är det viktigt med friska djur, god juverhälsa och bra mjölkkvalitet. LÄS MER