Sökning: "cheese texture"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden cheese texture.
1. Technical Aspects of Plant-based Protein Coagulation for Cheese Analogues
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : This report highlights the importance of exploring alternative protein sources to produce sustainable and nutritious cheese analogues. Using legumes such as soybeans and fava beans can be a crucial step towards reducing our reliance on animal products. While also staying within the planetary boundaries, in line with the United Nations global goals. LÄS MER
2. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. LÄS MER
3. How do different ingredients affect the fermentation time and structure of plant-based yoghurt-like products?
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The market of plant based dairy alternatives such as yoghurt alternatives continues to grow as more information on the environmental impact of traditional dairy products become available. The plant-based yoghurt alternatives come with a new set of problems, including longer fermentation times and poor gel structure formation. LÄS MER
4. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. LÄS MER
5. Torklagringstemperatur för gryn- och rundpipig ost : Att finna en gemensam torklagringstemperatur för gryn- och rundpipig ost
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Cheese making is an old method that originally has been used as a means to preserve milk. More than hundred types of cheeses are produced around the world, varying in bacterial cultures, pressing and ripening conditions. Grevé-, Herrgård- and Prästcheese are all examples of Swedish semi-hard cheeses. LÄS MER