Sökning: "eating quality"

Visar resultat 1 - 5 av 121 uppsatser innehållade orden eating quality.

  1. 1. Föräldrars konsumentbeteende och matval : En kvalitativ studie om barnfamiljers attityder kring asiatisk mat i Sverige.

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för företagsekonomi; Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Sonali Pal; Hafsa Hassan; [2024]
    Nyckelord :Företagsekonomi; Konsumentbeteende;

    Sammanfattning : Abstract: Consumer behaviour develops during different life stages, as emphasized by Solomon et al. (2016). Notably, the transition to parenthood entails significant changes, challenging pre-existing consumption routines and introducing new priorities, especially in terms of dietary habits (Hamilton & White, 2012). LÄS MER

  2. 2. Personers upplevelse av att erhålla vård vid ätstörningar : en litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Sophiahemmet Högskola

    Författare :Ebba Lyström; Wilma Schlömer; [2024]
    Nyckelord :Eating disorders; Eating disorder treatment; Healthcare; Patient experience; Weight bias; Hälso- och sjukvård; Patientens upplevelse; Viktstigmatisering; Ätstörningar; Ätstörningsbehandling;

    Sammanfattning : Bakgrund Ätstörningar är ett växande samhällsproblem och kan förekomma hos en person oavsett kroppsvikt, könsidentitet eller etnicitet. Fördomar om hur en stereotypisk person med ätstörning ser ut och beter sig förekommer både i samhället och inom hälso- och sjukvården. LÄS MER

  3. 3. Patientens erfarenheter av egenvård vid diabetes typ 2 : en litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Sophiahemmet Högskola

    Författare :Linnea Lönnqvist; Mirja Nordin; [2023]
    Nyckelord :Diabetes type 2; Nurse; Patient experience; Self-care; Diabetes typ 2; Egenvård; Patienterfarenhet; Sjuksköterskan;

    Sammanfattning : Bakgrund   Drygt tio procent av jordens befolkning lever med diabetes. Tidigare forskning visar dessutom att sjukdomsincidensen tenderar att öka. Diabetes typ 2 är den vanligaste formen av diabetes. Den orsakas ofta av livsstilsfaktorer, varför livsstilsförändringar och efterföljande egenvård är en viktig del i behandlingen. LÄS MER

  4. 4. Patienters upplevelser av att leva med en stomi : En litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för vårdvetenskap (VV)

    Författare :Hilda Lindsjö; Uchechi Comfort Iheke; [2023]
    Nyckelord :Daily life; Experiences; Patient; Sense of Coherence; Stoma; Dagligt liv; Känsla av Sammanhang; Patient; Stomi; Upplevelser;

    Sammanfattning : Bakgrund: Sjukdomar som cancer, divertikulit, inflammatoriska tarmsjukdomar ochinkontinens kan vara anledningen till att en patient erhåller en stomi som en del avbehandlingen. Stomi är en konstgjord öppning på magen där tarmen eller urinröret mynnar utoch samlar upp avföring eller urin i en påse. LÄS MER

  5. 5. Stroke och ätsvårigheter : psykosociala aspekter av måltidssituationen : en litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Sophiahemmet Högskola

    Författare :Maria Berger; Teresa Ekström; [2023]
    Nyckelord :Eating difficulties; Mealtime; Psychosocial aspects; Stroke; Måltiden; Psykosociala aspekter; Stroke; Ätsvårigheter;

    Sammanfattning : Bakgrund Till följd av stroke kan förändringar samt förlust av kroppsliga funktioner uppstå. Förändringar kan på olika sätt påverka personens förmåga att äta och upplevelse av måltiden. Måltiden utgör en integrerad del av det sociala livet och är förknippad med kultur, livsstil, samhörighet och välbefinnande. LÄS MER