Sökning: "food aid"
Visar resultat 31 - 35 av 148 uppsatser innehållade orden food aid.
31. Vad kan man göra - The redistribution of a disaster
Master-uppsats, Stockholms universitet/Socialantropologiska institutionenSammanfattning : Doing ethnographic work on the effects of COVID 19, I looked at how food service businesses were affected. I found that the government’s selective distribution of aid and lacking guidance had forced them to prioritize accommodating customers over their own safety. LÄS MER
32. Árbediehtu eller innovation : ett urfolksperspektiv på Norrbottens livsmedelsstrategi
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Det här är en undersökning av samiskt deltagande i processen att ta fram en regional livsmedelsstrategi för Norrbotten. Frågeställningarna är utformade i dialog med samiska aktörer. Undersökningen tar sin utgångspunkt i att förstå vad ett urfolksperspektiv innebär. LÄS MER
33. Inhibited surface-thiols in Geobacter sulfurreducens : Mercury uptake and methylation rates
Master-uppsats, Umeå universitet/Kemiska institutionenSammanfattning : Due to daily human (anthropogenic) industrial activity, a lot of elemental mercury (Hg0) has been released to the atmosphere. The mercury can then spread globally, since mercury has the ability to remain atmospheric for up to a year. When mercury deposits, it can end up in anaerobic environments such as sediments and soil. LÄS MER
34. MDMA-assisterad psykoterapi för PTSD
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för psykologiSammanfattning : Det har en tid cirkulerat rykten att preparatet MDMA (metylendioximetamfetamin) skulle ha terapeutiska egenskaper. Vissa forskare har spekulerat i att MDMA är ett preparat som skulle kunna underlätta psykoterapi, inte minst för människor som lider av trauma och/eller PTSD (posttraumatiskt stressyndrom). LÄS MER
35. Evaluation of Novel Probiotics Acting on Seaweed Biomass
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master); Lunds universitet/Bioteknik (CI)Sammanfattning : Fermentation is a technique which has been employed for the preservation of food since time immemorial. With a growing population comes the challenge of providing accessible and nutritious food and at the same time adapting a sustainable approach to achieve the desired target. LÄS MER