Sökning: "food store"

Visar resultat 1 - 5 av 294 uppsatser innehållade orden food store.

  1. 1. Evaluation of the Effect of Quinoa-containing bread varieties on acute blood glucose and insulin responses

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Cecilia Nilsson; [2023]
    Nyckelord :applied nutrition and food chemistry; quinoa; bread; postprandial blood glucose; insulin; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Three quinoa-containing breads made from three different varieties of quinoa were presented as test products to be compared with a control of regular white wheat bread. The study was a randomised controlled single-blind, crossover in which blood glucose, insulin and subjective appetite sensations “Hunger”, “Satiety” and “Desire to eat” were measured in regular intervals during a three hours period after food consumption. LÄS MER

  2. 2. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Ann-Charlott Olén; Carina Hemmarö; Filippa Svedlund; [2023]
    Nyckelord :ekologiskt; närproducerat; ramfaktorer; hem- och konsumentkunskap;

    Sammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER

  3. 3. COVID-19 och dess påverkan på beteenden hos konsumenter inom livsmedelshandel : En kvalitativ studie ur ett företagsperspektiv fokuserad på livsmedelshandeln.

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

    Författare :Erik Saeys; Melissa Johansson; [2023]
    Nyckelord :Covid-19; corona pandemic; consumer behavior; retail food; retail stores; pandemic; E-commerce; Covid-19; coronapandemin; konsumentbeteende; dagligvaruhandel; matvarubutiker; pandemi; onlinehandel;

    Sammanfattning : Bakgrund: COVID-19 pandemin har förändrat samhället och påverkat olika företags förhållningssätt. Konsumentbeteendet har förändrats på grund av isoleringar, statliga rekommendationer och riktlinjer i försök att minska smittspridningen. LÄS MER

  4. 4. Surdeg i Bibeln : En teologisk analys och syntes

    Kandidat-uppsats, Enskilda Högskolan Stockholm/Avdelningen för religionsvetenskap och teologi

    Författare :Joel Jacobsson; [2023]
    Nyckelord :Chametz; leaven; Surdeg; förstlingsbrödet; gammal surdeg;

    Sammanfattning : The essay describes how leaven was perceived during Israelite times. In what ways it came to be incorporated into the theology of the Hebrew Bible. The inheritance the leaven carries with it is used in various ways in Nt. The essay describes Paul's and Jesus' use of leaven and gives a context for why this use was reasonable. LÄS MER

  5. 5. Faktorer som påverkar studenters köpvanor i matbutiken -En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Amanda Ström; Lovisa Åhlvik; [2023]
    Nyckelord :Studenter; matvanor; köpvanor; matbutiken; försäljningsstrategier; köpbeteende;

    Sammanfattning : Bakgrund Att börja på universitet eller högskola kan vara en livshändelse där omfattande förändringar sker och nya vanor etableras. Rapporter har visat att unga vuxna generellt äter mindre frukt och grönsaker och mer utrymmesmat. LÄS MER