Sökning: "kost skola"

Visar resultat 1 - 5 av 109 uppsatser innehållade orden kost skola.

  1. 1. SJUKSKÖTERSKANS ARBETE FÖR ATT FRÄMJA HÄLSAN HOS UNGDOMAR MED ÖVERVIKT OCH FETMA En litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Linus Guidetti; Mai Vinh Peter; [2023-06-28]
    Nyckelord :skola; sjuksköterska; fetma; övervikt; hälsofrämjande arbete;

    Sammanfattning : Bakgrund: Övervikt och fetma är ett stigande världsfenomen som medför allvarliga sjukdomar och ohälsa för den friska individen. Den kraftigt ökande förekomsten av övervikt och fetma bland ungdomar är ett problem i Sverige såväl som i resterande delar av världen. Sjuksköterskan har som plikt att främja hälsan i befolkningen. LÄS MER

  2. 2. Patienters upplevelser av KOL-skolans bidrag avseende fysisk aktivitet och kost : En kvalitativ studie inom primärvården

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för hälsa, medicin och vård

    Författare :Hjalmar Holm; Victor Flingmark; [2022]
    Nyckelord :KOL-skola; fysisk aktivitet; kost; upplevelser; intervjuer.;

    Sammanfattning : Bakgrund: I Sverige kan patienter med kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) få en utbildning om sin sjukdom genom att gå i en KOL-skola. Utifrån författarnas kännedom finns i dagsläget inga studier som utvärderar KOL-skolor i Region Östergötland. LÄS MER

  3. 3. Elever i årskurs 9 förståelse för kostens betydelse för sin fysiska prestation. : Elever studerande på skola med idrottsprofil.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sofia Nysten; [2022]
    Nyckelord :Kost; fysisk prestation; ungdomar; idrottsskola;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sandra Mellgren; Emma Holmborn; [2022]
    Nyckelord :mat; skola; matkonsumtion; barn; 6-8 år; enkät; fritidsverksamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER

  5. 5. Kost-och hälsoundervisning i grundskolan En jämförelsestudie mellan niondeklassare i två svenska skolor respektive en finsk skola

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Marisanna Korhonen; Elin Larsson; Emma Luhanka; [2021-10-22]
    Nyckelord :kostvanor; kostundervisning; niondeklassare; näringslära; hälsoundervisning;

    Sammanfattning : I dagens samhälle förses vi kontinuerligt med olika budskap relaterade till mat och ätande. Utan en tillräcklig kunskap inom ämnet är det svårt att veta hur man ska förhålla sig tillallinformation. LÄS MER