Sökning: "olle bergman"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden olle bergman.
1. Träningsberoende och dess relation till Perfektionism, Neuroticism och Stress
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Introduktion: Syftet med föreliggande studie var att undersöka sambandet mellan stress, tre dimensioner av perfektionism, neuroticism och träningsberoende hos aktiva motionärer mellan 18-35 år. Mer specifikt är syftet att undersöka om stress, neuroticism, självorienterad, annaninriktad och socialt föreskriven perfektionism kan predicera träningsberoende. LÄS MER
2. Development of a Semisolid Baobab-based Protein Snack
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This thesis was done in collaboration with the department of Food Technology at LTH, Aventure AB, and Arwa Foodtech AB. The aim of the project was to develop the base for a baobab based, spoonable protein snack, comparable to quarg but free from ingredients of animal origin. LÄS MER
3. En lönsammare projektering
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Utbildningar i HelsingborgSammanfattning : Abstract Work titel A more efficient planning within the building process Course VBV615 Writers Martin Karlsson & Oscar Hoolmé Examiner Anders Ekholm Instructor Olle Bergman Aim: Jacob Lindh AB, who is a general contractor of steel buildings to agriculture, commerce and industry, operating in a tough industry where competition is intensifying. They constantly have to be at the forefront by applying new technologies and constantly strive to streamline their operations for the firm to remain profitable in the future. LÄS MER
4. Jämförelse mellan värmepastörisering och kallpastörisering med ozon
Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Sammanfattning Titel: Jämförelse mellan värmepastörisering och kallpastörisering med ozon- en energimässig och ekonomisk utvärdering Författare: Kajsa Petersson, Fredrik Åkesson, Technology Management Handledare: Stig Stenström, Institutionen för Kemiteknik, Lunds Tekniska Högskola, Lunds Universitet Stefan Yard, Företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan, Lunds Universitet Johan Sjöholm, VD, Pastair Olle Bergman, Försäljningsdirektör, Pastair Problemställning: Under senare tid har miljö i relation till energianvändning och koldioxidutsläpp blivit en allt viktigare fråga och miljövänliga produktionsmetoder kommer framöver att bli en konkurrensfördel för livsmedelsproducenter. Dock är energieffektiviseringspotentialen i livsmedelsindustrin begränsad i jämförelse med andra branscher. LÄS MER