Sökning: "sugar debate"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden sugar debate.
1. En utredning av Nyckelhålet med fokus på miljömässig hållbarhet : ger kriterierna vägledning för Livsmedelsverkets kostråd ”ät grönare”?
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Diskussionen om klimat och miljö tar allt större plats i vår vardag och under de senaste åren har livsmedelsproduktionens koppling till dessa ämnen uppmärksammats. Medvetenheten om vilka livsmedel som är miljömässigt hållbara ökar och mycket forskning tyder på att livsmedel baserade på vegetabiliska råvaror har lägre klimatpåverkan i koldioxidutsläpp såväl som vattenanvändning och landanvändning än animaliska livsmedel. LÄS MER
2. En sötare skatt - kan en sockerskatt bli verklighet i Sverige?
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Juridiska institutionenSammanfattning : De senaste åren har den svenska sockerkonsumtionen debatterats flitigt i media. Att Sverige skulle införa en sockerskatt för att minska den höga konsumtionen har föreslagits av såväl akademiker som politiker. Trots att ett införande av en svensk sockerskatt har föreslagits i en rad riksdagsmotioner, har dessa avslagits gång på gång. LÄS MER
3. Vegankost eller blandkost? : En jämförelse av näringsintag, livsmedelsval och måltidsmönster hos förskolebarn som äter vegankost och blandkost.
Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Diskussionerna och studierna kring vegankost till barn är många och med spridda åsikter och resultat. I folkmun dominerar ofta de negativa åsikterna där riskerna för brister i kosten står i fokus. Många studier visar dock att om de vanligaste fällorna undviks växer och utvecklas barn som äter vegankost normalt. LÄS MER
4. Junk food, soft drinks and sweets - assessing the marketing effects on 3-13 year old children in India
C-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för marknadsföring och strategiSammanfattning : Background: In the light of the ongoing epidemic of childhood obesity and chronic diseases globally, marketing of energy dense foods and drinks towards children has been recognized as an important health risk. The aim of this study was to examine the effects and extent of exposure to marketing of such diets among 3 to 13 year old Indian children from different socioeconomic backgrounds. LÄS MER
5. Comparison of Biogas and Bioethanol for Sweden Transportation Fleet
Master-uppsats, KTH/Industriell ekologiSammanfattning : Biofuels were recently seen as a solution for the predicaments of our age; the “energy crisis” and the” climate change”. Today biofuels derived from food crops are a subject of debate for food hunger of the world’s poor and one of the main reasons of increased food prices. LÄS MER