Sökning: "vår mat"
Visar resultat 16 - 20 av 224 uppsatser innehållade orden vår mat.
16. Plöjningens påverkan på ekosystemtjänster i skånska jordbruksfält
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : Ecosystem services are a crucial part of humankind’s well-being and health. They are especially important in agriculture; without them the production of food would come to a halt. LÄS MER
17. BeeFarm : Innovativ hållbarhetstjänst för ökad matproduktion genom pollinering
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhetSammanfattning : Idéerna till BeeFarm startade under våren 2020 med en strävan efter att lösa en av världens största utmaningar. Utmaningen som vi står inför är att pollinerande insekter såsom bin minskar. Färre bin hotar den globala livsmedelsproduktionen då 75% av all mat som produceras i världen är beroende av insektspollinering. LÄS MER
18. Utilizing user centered design to mitigate security threats
Master-uppsats, Lunds universitet/Ergonomi och aerosolteknologi; Lunds universitet/Certec - Rehabiliteringsteknik och DesignSammanfattning : As technology advances and is more and more intertwined with our everyday lives, the security of these systems becomes very important. Abraham Maslow famously put safety needs as the second level of his hierarchy of needs, its importance second only to physical needs such as air, food and sleep. LÄS MER
19. Minska matsvinn i privathushåll : Utformning av ett grafiskt kampanjkoncept
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakultetenSammanfattning : Matsvinn är ett stort miljöproblem och forskning visar på att den största delen av matsvinnet uppstår i hushållen, både i Sverige och globalt. Som konsumenter är vi den sista delen i livsmedelskedjan vilket innebär att vi har ett stort ansvar att ta tillvara på maten som har producerats och transporterats i många led innan den slutligen hamnar i vårt kylskåp och på vår tallrik. LÄS MER
20. Svenska livsmedel inom kommunal sektor : en kvalitativ intervjustudie i utvalda landsbygdskommuner
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Befolkningstätheten ökar och det blir allt fler människor att försörja med mat. Svensk livsmedelsproduktion skapar en levande landsbygd och ett stabilt näringsliv. Livsmedelsstrategin som beslutades 2017, är ett hjälpmedel med riktlinjer för Sveriges kommuner för att underlätta upphandlingen av svenska råvaror. LÄS MER