Sökning: "vår mat"

Visar resultat 16 - 20 av 224 uppsatser innehållade orden vår mat.

  1. 16. Plöjningens påverkan på ekosystemtjänster i skånska jordbruksfält

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Jonathan Fossum; [2023]
    Nyckelord :jordbruk; ekosystemtjänster; jordbearbetningsmetod; plöjning; reducerad plöjning; conservation agriculture; skånska jordbruksfält; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Ecosystem services are a crucial part of humankind’s well-being and health. They are especially important in agriculture; without them the production of food would come to a halt. LÄS MER

  2. 17. BeeFarm : Innovativ hållbarhetstjänst för ökad matproduktion genom pollinering

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

    Författare :Andreas Åkesson; Ludwig Karlsson; [2022]
    Nyckelord :Hållbarhet; pollinering; Skördeökning; hållbarhetstjänst; innovation; affärsutveckling; företagsutveckling;

    Sammanfattning : Idéerna till BeeFarm startade under våren 2020 med en strävan efter att lösa en av världens största utmaningar. Utmaningen som vi står inför är att pollinerande insekter såsom bin minskar. Färre bin hotar den globala livsmedelsproduktionen då 75% av all mat som produceras i världen är beroende av insektspollinering. LÄS MER

  3. 18. Utilizing user centered design to mitigate security threats

    Master-uppsats, Lunds universitet/Ergonomi och aerosolteknologi; Lunds universitet/Certec - Rehabiliteringsteknik och Design

    Författare :Emmy Edfors; Albin Sverreson; [2022]
    Nyckelord :Educational reminders; Posters; Phishing; Security Education; STRIDE; Threat Modeling; User Centered Design; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : As technology advances and is more and more intertwined with our everyday lives, the security of these systems becomes very important. Abraham Maslow famously put safety needs as the second level of his hierarchy of needs, its importance second only to physical needs such as air, food and sleep. LÄS MER

  4. 19. Minska matsvinn i privathushåll : Utformning av ett grafiskt kampanjkoncept

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Författare :Sara Lovisa Lagman; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Matsvinn är ett stort miljöproblem och forskning visar på att den största delen av matsvinnet uppstår i hushållen, både i Sverige och globalt. Som konsumenter är vi den sista delen i livsmedelskedjan vilket innebär att vi har ett stort ansvar att ta tillvara på maten som har producerats och transporterats i många led innan den slutligen hamnar i vårt kylskåp och på vår tallrik. LÄS MER

  5. 20. Svenska livsmedel inom kommunal sektor : en kvalitativ intervjustudie i utvalda landsbygdskommuner

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Annelie Persson; Annie Svensson; [2022]
    Nyckelord :Offentlig upphandling; svenska livsmedel; djurskydd; klimatvecka; självförsörjning; livsmedelsstrategin;

    Sammanfattning : Befolkningstätheten ökar och det blir allt fler människor att försörja med mat. Svensk livsmedelsproduktion skapar en levande landsbygd och ett stabilt näringsliv. Livsmedelsstrategin som beslutades 2017, är ett hjälpmedel med riktlinjer för Sveriges kommuner för att underlätta upphandlingen av svenska råvaror. LÄS MER