Sökning: "vikt på kviga"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden vikt på kviga.
1. Betesdriftens kostnad : vid uppfödning av mjölkraskvigor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : I Sverige finns en beteslagstiftning som är tvingande och därmed måste alla nötkreatur över sex månaders ålder vara ute på bete under sommaren. Beroende på vart i landet produktionen bedrivs är längden av betesdriften varierande. LÄS MER
2. Produktionsmodeller för nöt : hur uppfödningstiden påverkar energibehovet
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Examensarbetet har utförts som en avgränsad del i Interregprojektet REKS ”Regional nöt- och lammköttsproduktion - en tillväxtmotor”. Interregprojektet har som mål att stärka den ekonomiska tillväxten hos nöt- och lammköttsföretag. De vill öka kunskapen om hur klimatbelastningen ser ut och vad som kan göras för att minska den. LÄS MER
3. Äggstocksaktivitet hos älgar (Alces alces)under älgjaktsperioderna i Jämtland
L3-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Älgstammen har stor betydelse för jägares rekreation, turism och som livsmedel. För att älgstammen ska vara en hållbar naturresurs i längden krävs en välfungerande reproduktion. LÄS MER
4. Kokvigeproduktion baserad på köttraser : en fältstudie
L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Most of the beef production in Sweden has been integrated with milk production. Since the 1990:s, the number of dairy cows has decreased. A specialised beef production has developed in purpose to compensate for this decrease. The consumption of beef have increased in the last decade, but the Swedish production has no followed this trend. LÄS MER
5. Inverkan av ensilagets partikelstorlek på beteende och beteendestörningar hos mjölkraskvigor
L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Modern milk production have come a long way when it comes to accommodating the nutritional and physiological needs of the animals, but unfortunately the behavioural and psychological needs of cows and heifers are often left unfulfilled. A long time for eating is beneficial for the digestion and also gives the cattle something to do and decreases the risks for developing abnormal behaviours. LÄS MER