Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Pilotstudie - rötning med slamrecirkulering på Käppalaverket

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Joel Andersson; [2022]
    Nyckelord :mesophilic digestion; retention time; recirculation; sludge; lab-scale; organic loading; volatile fatty acids; pH; wastewater treatment; mesofil rötning; uppehållstid; recirkulering; slam; labbskala; organisk belastning; flyktiga fettsyror; pH; avloppsrening;

    Sammanfattning : Kommunala avloppsreningsverk renar avloppsvatten och avlägsnar näringsämnen innan vattnet släpps ut i den omgivande miljön. Under reningen avskiljs partiklar som bildar råslam. Genom att bryta ner råslammet anaerobt (syrefritt) via rötning kan användbara produkter, såsom biogas till bussar, erhållas. LÄS MER

  2. 2. Påverkar intag av natriumbikarbonat eller alkalisk kost aerob respektive anaerob prestationsförmåga för friska individer? – en systematisk litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Människan i rörelse: hälsa och rehabilitering

    Författare :Zack Abelsson; Timmie Nilsson; [2022]
    Nyckelord :Laktat; träning; metabolisk alkalos; PRAL; Buffringskapacitet; syra-basbalans; Medicine and Health Sciences;

    Sammanfattning : Bakgrund: För att skelettmuskulaturen ska kunna kontraheras krävs energirika fosfatbindningar som heter adenosintrifosfat (ATP). För att tillgodose muskulaturens behov av energi finns 3 olika system, där det största, som producerar majoriteten av all ATP under vila och längre ansträngningar (>1 minut) är det aeroba systemet. LÄS MER

  3. 3. Surviving ratio of milk microflora during storage at freezing temperature : a pilot study

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Louise Gustafsson; [2022]
    Nyckelord :Raw cow´s milk; raw milk quality; milk microflora; culturing methods; MALDI-TOF MS; cold storage of milk;

    Sammanfattning : Milk contains beneficial and non-beneficial bacteria which contribute with different outcomes to milk and dairy products. Beneficial bacteria are important during manufacturing while non-beneficial bacteria cause spoilage, food related outbreaks but also economical losses for the dairy industry. LÄS MER

  4. 4. I vilken omfattning sker spannmålskonservering med propionsyra? : en intervjustudie med lantbrukare i Västerbottens län

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Frida Dahlberg; [2020]
    Nyckelord :spannmålslagring; krossensilering; propionsyra; spannmål; lagerskador; Västerbotten; Norrland;

    Sammanfattning : Spannmål kan konserveras genom att sänka vattenhalten, sänka temperaturen, hindra syretillförsel eller att tillsätta konserveringsmedel. I dag är att sänka vattenhalten, det vill säga torkning den vanligaste metoden men ska spannmålen användas till djurfoder är torkning inget krav utan då finns det olika metoder till att lagra den fuktig. LÄS MER

  5. 5. Vallfoder till häst : skillnader mellan konserveringsmetoder och dess inverkan på hästens digestion

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Emma Lindahl; [2018]
    Nyckelord :digestionskanal; ensilage; grovfoder; ; hösilage; smältbarhet;

    Sammanfattning : Hästen är en gräsätare anpassad för att livnära sig på fiberrikt grovfoder. Färskt gräs eller konserverat vallfoder är därmed den viktigaste delen i hästens foderstat. Hö är det vanligaste vallfodret bland svenska hästhållare, men allt fler väljer att utfodra med inplastat vallfoder. LÄS MER