Sökning: "Du är vad du äter"

Visar resultat 1 - 5 av 22 uppsatser innehållade orden Du är vad du äter.

  1. 1. Religiösa ungdomars identitetsskapande i Sverige : Hur religion påverkar ungdomars identitet och identitetsskapande

    M1-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för humaniora

    Författare :Rania Ali; [2023]
    Nyckelord :identitet; religion; identitetsskapande; ungdomar; samhälle; socialisation; familj;

    Sammanfattning : Alla människor i världen har en definition av sig själv samt en definition om hur omgivningen ser oss. Identitet är något ingen kan undgå, alla individer har skapat sig själv en identitet genom sina egna handlingar. Syftet med uppsatsarbetet är att undersöka hur religion formar och påverkar människans identitet samt identitetsskapande. LÄS MER

  2. 2. Vikten av att förstå viktstigmatisering : En sociologisk undersökning om viktstigmatisering i samband med hem- och konsumentkunskapslektioner utifrån lärarnas uppfattning och kunskap

    Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Institutionen för kultur och samhälle

    Författare :Carolina Malm Bogg; [2023]
    Nyckelord :stigma; weight stigma; teachers; young people; POTS; stigma; viktstigma; lärare; ungdomar; POTS;

    Sammanfattning : The study is about how home and consumer teachers perceive weight stigmatization among students in lower secondary education when the physical development is ongoing and the students are affected by, among other things, each other, and ideals. In Sweden, the ideal of thinness is the norm. LÄS MER

  3. 3. Temporal trends of 4-Hydroxychlorothalonil in maternal serum samples, 1997-2015

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning; Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Elin Wällstedt; [2023]
    Nyckelord :Biomonitoring; human exposure effects; environmental exposure; fungicide; pregnancy; pregnant women; chlorothalonil; CHT; 4-hydroxy-chlorothalonil; 4-OH-CHT; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Agricultural fungicides are extensively used for infestation control, resulting in residues of these compounds in food. Human exposure to environmental contaminants might occur via different routes, such as inhalation, skin contact, or ingestion. Exposure to several pesticides has been associated with adverse human health outcomes. LÄS MER

  4. 4. Elevernas inflytande på fritidshemmet

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT

    Författare :Johny Gebrayel; [2023]
    Nyckelord :Authority; influence; Makt; inflytande;

    Sammanfattning : : Eleverna har inflytande över att äta så mycket de ville av det som erbjöds på frukosten i matsalen. Dessutom kunde de välja att sitta vid ett bord och äta frukost med några elever från fritidshemmet och att de hade inflytande över att kunna prata med varandra. Dock på den bestämda ytan. LÄS MER

  5. 5. Vad tycker DU om den vegetariska skollunchen?”.En enkätundersökning om grundskoleelevers, vårdnadshavares och lärares attityder till vegetariska respektive köttbaserade måltider i skolan

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Maja Elf; Josephine Pettersson; [2021-08-30]
    Nyckelord :Vegetarisk mat; hållbar matkonsumtion; skolmåltider; barn; attityd;

    Sammanfattning : Skolans måltider har stor potential att driva hållbarhetsarbeten i kommuner i rätt riktning. I samband med att kommuner i Sverige introducerat mer vegetariska rätter i skolmåltiden som ett sätt att minska klimatpåverkan har det mötts av motstånd från elever, vårdnadshavareoch lärare. LÄS MER