Sökning: "Folkhälsan utveckling i Sverige"

Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade orden Folkhälsan utveckling i Sverige.

  1. 1. Hur kan väghållningen utformas för att främja hållbart resande vintertid? : En undersökning av sopsaltning som metod för att öka cykling vintertid i Avesta

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Elin Rabb; [2023]
    Nyckelord :Sweepsalting; winter maintenance; cycling; skid control; salt; sustainable travel; Sopsaltning; vinterväghållning; cykling; halkbekämpning; salt; hållbart resande;

    Sammanfattning : Sverige behöver öka andelen hållbara resor för att minska den negativa påverkan på miljön. Två positiva effekterna med cykling är den förbättrade folkhälsan och att det är mer energieffektivt än att resa med bil. Idag är omkring 40% av alla bilresor kortare än 5km. LÄS MER

  2. 2. Familjens tveksamhet till vaccinationer i det vårdande mötet : En intervjustudie om distriktssköterskans upplevelser

    Magister-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

    Författare :Janette Jakobsson; Linnéa Rosensporre Grönnevik; [2021]
    Nyckelord :barnets bästa; distriktssköterskan; global folkhälsa; god relation; hållbar utveckling; samtalsmetoder; vaccinationer; vägledning;

    Sammanfattning : Vaccinationer räddar liv och främjar barns hälsa trots familjer som är tveksamma till att vaccinera sitt barn. Även om vaccinationstäckningen i Sverige är hög, riskerar nivån att sjunka. Det förekommer fortfarande livshotande sjukdomar världen över som kan spridas mellan landsgränserna. LÄS MER

  3. 3. Ungdomars inställning till rött kött och grönsaker : En kvantitativ studie hos elever i årskurs 9

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Kitty Grosselin; Frida Granholm; [2021]
    Nyckelord :Rött kött; grönsaker;

    Sammanfattning : Bakgrund Det är viktigt att konsumtionen av rött kött minskar, både för hälsa och miljö. Livsmedelsproduktionen för rött kött har en stor klimatpåverkan vilket betyder att det bör ersättas med andra proteinrika och miljövänligare alternativ såsom bönor, linser och ärtor. LÄS MER

  4. 4. Krishantering & styrning i modeföretag under kris - En kvalitativ fallstudie på ett svenskt modeföretag under pågående coronapandemi

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Anna Lundquist; Vjosa Morina; [2020-07-08]
    Nyckelord :Kris; krisprocess; ekonomistyrning; kontinuitetsplanering; organisationsstruktur; företagskultur; Crisis; crisis process; management control; organizational structure; organizational culture; continuity planning;

    Sammanfattning : Coronakrisen har haft en global påverkan på folkhälsan och det snabba smittspridningsförloppet har bland annat lett till omfattande nedstängningsåtgärder världen över. Sverige har valt ett annorlunda tillvägagångssätt där myndigheterna i landet endast infört vissa restriktioner. LÄS MER

  5. 5. Vad är värdet på trygghet, träd och tillhörighet?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för ekonomi och samhälle

    Författare :Martina Wihäll; [2019-08-02]
    Nyckelord :Folkhälsa; Kommunal planering; Hälsosam stadsutveckling; Fysisk planering; Hållbar stadsutveckling; Social hållbarhet;

    Sammanfattning : Denna studie baserar sig på resultat från semistrukturerade intervjuer genomförda på sex förvaltningar med ansvar för fysisk planering i Göteborgs Stad. Studiens syfte har varit att öka kunskapen om hur planerare i Göteborgs stad förstår och använder folkhälsa inom fysisk planering. LÄS MER